Toasty s krůtími játry s hruškami a jahodami
Autor: Avokádo
ID receptu: 43
Lahodná párty chuťovka v podobě krůtích jater na opečeném toastu se svěží mátou a sladkým karamelem s hruškami a jahodami.
Suroviny
brandy
40
ml
cukr
100
g
medovina
40
ml
máslo
50
g
mouka
1
lžíce
krůtí játra
400
g
bageta
několik plátků
čerstvé hrušky, oloupané a nakrájené na kousky
4
ks
nakrájené čerstvé jahody
100
g
čerstvá máta na ovoce a na ozdobu
několik lístků
olej na smažení
pepř černý mletý Avokádo
0.5
lžičky
V hrnci rozpustíme cukr. Jakmile dosáhne správné konzistence karamelu, přidáme máslo a hrušky. Vše dusíme 10 minut, přidáme nakrájenou mátu, brandy a medovinu. Sejmeme z ohně.
Očištěná játra nakrájíme na 1,5 cm silné plátky, dochutíme pepřem, obalíme lehce v mouce a osmažíme na rozehřáté pánvi. Horká játra uložíme na toasty z bagety. Podáváme s glazurovanými hruškami a jahodami.