Toasty s krůtími játry s hruškami a jahodami

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 min
Náročnost:
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Párty
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Toasty s krůtími játry s hruškami a jahodami

Autor: Avokádo ID receptu: 43
Lahodná párty chuťovka v podobě krůtích jater na opečeném toastu se svěží mátou a sladkým karamelem s hruškami a jahodami.

Suroviny

brandy 40 ml
cukr 100 g
medovina 40 ml
máslo 50 g
mouka 1 lžíce
krůtí játra 400 g
bageta několik plátků
čerstvé hrušky, oloupané a nakrájené na kousky 4 ks
nakrájené čerstvé jahody 100 g
čerstvá máta na ovoce a na ozdobu několik lístků
olej na smažení
pepř černý mletý Avokádo 0.5 lžičky

V hrnci rozpustíme cukr. Jakmile dosáhne správné konzistence karamelu, přidáme máslo a hrušky. Vše dusíme 10 minut, přidáme nakrájenou mátu, brandy a medovinu. Sejmeme z ohně.

Očištěná játra nakrájíme na 1,5 cm silné plátky, dochutíme pepřem, obalíme lehce v mouce a osmažíme na rozehřáté pánvi. Horká játra uložíme na toasty z bagety. Podáváme s glazurovanými hruškami a jahodami.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural