Krůtí játra s hruškami a jahodami na teplých toastech

Autor: Avokádo
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Párty
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Krůtí játra s hruškami a jahodami na teplých toastech

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

brandy 40 ml
cukr 100 g
medovina 40 ml
máslo 50 g
mouka 1 lžíce
krůtí játra 400 g
bageta několik plátků
čerstvé hrušky, oloupané a nakrájené na kousky 4
nakrájené čerstvé jahody 100 g
čerstvá máta na ovoce a na ozdobu několik lístků
olej na smažení
Pepř černý mletý Avokádo

V hrnci rozpustíme cukr. Jakmile dosáhne správné konzistence karamelu, přidáme máslo a hrušky. Vše dusíme 10 minut, přidáme nakrájenou mátu, brandy a medovinu. Sejmeme z ohně.

Očištěná játra nakrájíme na 1,5 cm silné plátky, dochutíme pepřem, posypeme moukou a osmažíme na rozehřáté pánvi. Horká játra uložíme na topinky z bagety. Podáváme s glazurovanými hruškami a jahodami.

Ohodnoťte recept