Jemný hráškový krém

Autor: Avokádo
Druh jídla: Polévky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Jemný hráškový krém

Autor: Avokádo

Suroviny

Muškatový ořech mletý Avokádo špetka
malá cibule 1
Pepř černý mletý Avokádo
Mořská sůl Mlýnek Avokádo
zeleninový vývar 500 ml
Chilli s mořskou solí Avokádo
čerstvý nebo mražený hrášek 500 gramů
máslo kousek
zakysaná smetana 200 ml

V hrnci rozpusťte kousek másla, na kterém osmahnete cibuli, nakrájenou nadrobno. Jen lehce, ať stále zůstane bílá. Přidejte hrášek. Do hrnce vlijte vývar. Promíchejte, přidejte pepř a muškátový oříšek a nechejte deset minut vařit. Déle ne, aby krém zůstal krásně zelený. Přidejte do polévky smetanu. Ještě asi minutu povařte, aby se ohřála. Hotovou polévku rozmixujte do krémova. Poté přeceďte, aby byla opravdu hladká. Ozdobte a ochuťte chilli solí z mlýnku a dokřupava opečenou slaninou.

Ohodnoťte recept