JAHODOVÁ BUBLANINA S HŘEBÍČKEM

Autor: Avokádo
Druh jídla: Sladká jídla
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

JAHODOVÁ BUBLANINA S HŘEBÍČKEM

Autor: Avokádo

Suroviny

řepkový olej 150 gramů
polohrubá mouka 200 gramů
kypřicí prášek do pečiva 1
cukr krupice 150 gramů
špaldová hladká mouka 150 gramů
podmáslí 320 gramů
strouhaný kokos 30 gramů
Hřebíček celý Avokádo 10 kusů
Alpská sůl s jódem Avokádo špetka
čerstvé jahody 400 gramů
vejce 3

Vejce vyšlehejte s cukrem. Přidejte obě mouky, prášek do pečiva, olej, podmáslí, rozdrcené hřebíčky, kokos a špetku soli. Umíchejte hladké těsto, které nalijte do pekáče, o velikosti zhruba 30 x 40 cm. Ten předtím vymažte olejem a vysypejte strouhaným kokosem. Do těsta naskládejte jahody. Dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte přibližně 40 minut, dozlatova.

Ohodnoťte recept