Připravte si vodní lázeň. Na sporák postavte menší hrnec, do něj dejte hlubokou nerezovou misku. Do hrnce nalijte vodu tak, aby se nedotýkala dna misky. Zahřívejte. Voda musí být horká, nesmí vřít.
Do misky dejte žloutky a pořádně promíchejte metličkou. Po částech přidejte máslo. Míchejte, až směs zhoustne.
Dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Pořád míchejte. Omáčku ihned použijte. Nedá se ohřát. Jestli ji potřebujete udržet chvíli teplou a podávat později, tak zhruba půl hodiny vydrží teplá, když misku s ní dáte do hrnce s horkou vodou a občas promícháte.
Chřest zbavte dřevnatých částí, pokapejte trochou oleje, osolte a opepřete. Grilujte na rozpáleném grilu z každé strany zhruba 3-6 minut, chřest otáčejte. Jakmile je opečený ale stále pěkně křupavý podávejte jej ihned spolu s omáčkou.