CHŘEST NA GRILU S HOLANDSKOU OMÁČKOU

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 min
Náročnost:
Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

CHŘEST NA GRILU S HOLANDSKOU OMÁČKOU

Autor: Avokádo
Vyzkoušejte grilovaný chřest s lahodnou holandskou omáčkou – dokonalý recept pro gurmány.

Suroviny

žloutky 3
citrónová šťáva 1 lžička
alpská sůl s jódem Avokádo 1 lžičky
pepř černý mletý Avokádo špetka
máslo pokojové teploty 12 lžic

Připravte si vodní lázeň. Na sporák postavte menší hrnec, do něj dejte hlubokou nerezovou misku. Do hrnce nalijte vodu tak, aby se nedotýkala dna misky. Zahřívejte. Voda musí být horká, nesmí vřít.

Do misky dejte žloutky a pořádně promíchejte metličkou. Po částech přidejte máslo. Míchejte, až směs zhoustne.

Dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Pořád míchejte. Omáčku ihned použijte. Nedá se ohřát. Jestli ji potřebujete udržet chvíli teplou a podávat později, tak zhruba půl hodiny vydrží teplá, když misku s ní dáte do hrnce s horkou vodou a občas promícháte.

Chřest zbavte dřevnatých částí, pokapejte trochou oleje, osolte a opepřete. Grilujte na rozpáleném grilu z každé strany zhruba 3-6 minut, chřest otáčejte. Jakmile je opečený ale stále pěkně křupavý podávejte jej ihned spolu s omáčkou.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural