Kuřecí roláda s provensálskými bylinkami

Kuřecí roláda s provensálskými bylinkami
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 50 min
Náročnost: 1
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Kuřecí roláda s provensálskými bylinkami

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 421
Objevte šťavnatou kuřecí roládu s provensálskými bylinkami.

Suroviny

omytý čerstvý špenát 150 g
mořská sůl s jodem v mlýnku Avokádo 2 lžíce
provensálské bylinky Avokádo 3 lžíce
cibule 2 ks
gouda 150 g
kuřecí prsa 4 ks
olej 2 lžíce

Kuřecí prsa podélně prořízněte, aby z nich vznikl větší plátek. Ten ještě rozklepejte, aby byl tenčí. Ochuťte solí a provensálskými bylinkami, z obou stran. Na plátky masa naskládejte špenát a plátky sýra. Pevně zaviňte a ještě zafixujte párátkem nebo potravinářským provázkem.

Opečte na pánvičce, na trošce oleje, dozlatova ze všech stran.

Naskládejte do pekáče, přelijte výpekem z pánvičky a kolem naskládejte cibule, nakrájené na měsíčky. Můžete přidat ještě 150 ml vody. Přikryjte víkem a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, 30 minut.

Sundejte víko pekáče a zvyšte teplotu na 200 °C. Dopečte zlatavou kůrku.

Vyndejte z pekáče, nechejte pět minut odpočinout a nakrájejte ostrým nožem na plátky. Přílohu zvolte podle své chuti.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural