Americké brambory

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 min
Náročnost:
Druh jídla: Přílohy
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Americké brambory

Autor: Avokádo
Americké brambory – křupavé a ideální jako příloha ke každému jídlu.

Suroviny

kořenicí směs Americké brambory Avokádo
slunečnicový olej 3 lžíce
brambory se slupkou 1 kg

Na dip

čerstvé jarní bylinky
česneková sůl Avokádo
zakysaná smetana 300 g

Brambory omyjte a důkladně odrhněte kartáčkem.

Osušte utěrkou a nakrájejte na měsíčky, zhruba stejně velké. Dejte je do velké mísy, a přidejte koření a olej. Promíchejte, aby se všechny kousky brambor obalily kořením.

Rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem, ideálně jeden vedle druhého, ať se moc nedotýkají, to zajistí stejnoměrné opečení.

Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C, zhruba 15 - 25 minut. Podle velikosti brambor.

Dip je velice jednoduchý. Smíchejte zakysanou smetanu s nasekanými bylinkami a ochuťte česnekovou solí. Ihned podávejte k horkým, křupavým bramborám.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural