Krůtí gyros s pikantní zeleninou

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 50 min
Náročnost:
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Krůtí gyros s pikantní zeleninou

Autor: Avokádo ID receptu: 42
Perfektní lehký oběd "do krabičky", ať už do školy nebo do kanceláře. Gyros v tortille s pikantní zeleninou si můžete bez obav připravit i den dopředu.

Suroviny

olivový olej 100 ml
česneková sůl Avokádo
paprika pálivá mletá Avokádo
pepř černý mletý Avokádo
čerstvý koriandr 1 svazek
tortilly 4 ks
krůtí prsa 400 g
rajský protlak

Marináda

kořenicí směs Gyros-Kebab Avokádo 1 lžíce směsi
olivový olej 100 ml

Zelenina

zelená paprika 1 ks
česnek 3 stroužky
červená paprika 1 ks
žlutá paprika 1 ks
jarní cibulka 1 svazek
cuketa 1 ks

Omytá a očištěná krůtí prsa nakrájíme na plátky, zalijeme marinádou, kterou připravíme smícháním kořenící směsi s olivovým olejem. Vše necháme 4-6 hodin odležet v lednici. Omyjeme zeleninu, oloupeme česnek a vše nakrájíme na plátky nebo silnější proužky. Krůtí prsa smažíme na rozehřáté pánvi, zeleninu ve wok pánvi nebo v hrnci. Osmažené maso smícháme se zeleninou a dochutíme kořením.

Tortilly ohřejeme na pánvi, namažeme rajčatovým protlakem a zakysanou smetanou a posypeme čerstvě nasekaným koriandrem. Pak přidáme maso a zeleninu, na jednom konci tortilly přehneme asi 3 cm přes náplň (aby pak spodem nevytékala), zavineme a podáváme.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural