Krůtí gyros s pikantní zeleninou z pánve

Autor: Avokádo
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Krůtí gyros s pikantní zeleninou z pánve

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

olivový olej 100 ml
Česneková sůl Avokádo
Paprika pálivá mletá Avokádo
Pepř černý mletý Avokádo
čerstvý koriandr 1 svazek
tortilly 4
krůtí prsa 400 g
rajský protlak

Marináda:

kořenící směs Gyros-Kebab Avokádo 1 lžíce směsi
olivový olej 100 ml

Zelenina

zelená paprika 1
česnek 3 stroužky
červená paprika 1
žlutá paprika 1
jarní cibulka 1 svazek
cuketa 1

Omytá a očištěná krůtí prsa nakrájíme na plátky, zalijeme marinádou, kterou připravíme smícháním přípravku Gyros s olivovým olejem. Vše necháme 4-6 hodin odležet v lednici. Omyjeme zeleninu, oloupeme a nakrájíme na plátky nebo silnější proužky. Krůtí prsa smažíme na rozehřáté pánvi, zeleninu ve wok pánvi nebo v hrnci. Osmažené maso smícháme se zeleninou a dochutíme kořením.

Tortilly ohřejeme na pánvi, namažeme rajským protlakem a  zakysanou smetanou  a posypeme čerstvě nasekaným koriandrem. Pak přidáme maso a zeleninu, na jednom konci tortilly přehneme asi 3 cm přes náplň (aby pak spodemnevytékala), zavineme a podáváme.

Ohodnoťte recept