Losos pečený s rozmarýnem

Autor: Avokádo
Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Losos pečený s rozmarýnem

Autor: Avokádo

Suroviny

Mořská sůl Mlýnek Avokádo
filety z lososa 4
řapíkatý celer 3 kousky
olivový olej trocha
Rozmarýn Avokádo 2 lžičky
ředkvičky 10

Máte doma parní troubu? Rybu i zeleninu dejte do pekáče, ochuťte solí a rozmarýnem, zakápněte olivovým olejem. Zapněte pečení s párou a za půl hodiny je oběd na stole. Nemáte parní troubu? Nevadí. Lososa okořeňte, osolte a opečte na pánvi s trochou olivového oleje. Nejprve kůží dolů a potom otočte. Sledujte z boku filetu barvu. Až se změní tmavě růžová na světlou, zbyde jen tenká tmavá čárka uprostřed, sundejte z pánve na nahřátý talíř. V pánvičce pak lehce opečte plátky ředkviček a kousky řapíkatého celeru. Jemně osolte a ochuťte rozmarýnem. Opékejte chvilku, asi pět minut. Zelenina musí zůstat křupavá a svěží. Podávejte s vařenými brambory.

Ohodnoťte recept