Butter chicken

Butter chicken
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 1 h
Náročnost: 1
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Butter chicken

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 418
Ochutnejte Butter chicken – indickou klasiku, kterou si zamilujete.

Marináda

skořice mletá Avokádo podle chuti
zázvor mletý Avokádo 1 lžička
jogurt bílý 150 g
stroužky česneku 3 ks

Dále budete potřebovat

máslo 80 g
stroužky česneku 3 ks
alpská sůl s jodem Avokádo podle chuti
cibule 2 ks
mléko kokosové 200 ml
passata 300 g
kokosový olej 2 lžíce
kurkuma Avokádo 1 lžička
chilli mleté Avokádo podle chuti
zázvor mletý Avokádo 1 lžička
hřebíček celý Avokádo 3 ks
skořice mletá Avokádo 1 lžička
kuřecí prsa nebo stehenní řízky 650 g

Nejprve si nakrájejte maso na menší kousky, které naložte do marinády. Ideálně přes noc, ale minimálně na 2 až 3 hodiny.

Druhý den si připravte velký hrnec a dejte na něj opékat najemno nakrájenou cibuli, trvá to asi deset minut. Přidejte česnek. Pokračujte dalších pět minut a vsypejte koření. Opékejte asi dvě minuty. Přidejte rajčatovou passatu a kokosové mléko. Ochuťte solí (zpočátku stačí 1 lžička, postupně můžete přidávat). Provařte společně pět minut a potom omáčku rozmixujte dohladka.

Přidejte maso i s marinádou a nechejte vařit na mírnou teplotu, dokud nebude maso měkké. Poté vmíchejte máslo a podávejte s chlebem naan nebo rýží. Kdo chce, může si do jídla vmíchat najemno nakrájené chilli a nasekaný čerstvý koriandr.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural