Butter chicken

Autor: Avokádo
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Butter chicken

Autor: Avokádo

Marináda:

Skořice mletá Avokádo
Zázvor mletý Avokádo 1 lžička
bílý jogurt 150 gramů
stroužky česneku 3

Dále budete potřebovat:

máslo 80 gramů
stroužky česneku 3
Alpská sůl s jódem Avokádo
cibule 2
kokosové mléko 200
passata 300
kokosový olej
Kurkuma Avokádo 1 lžička
Chilli mleté Avokádo
Zázvor mletý Avokádo 1 lžička
Hřebíček celý Avokádo 3
Skořice mletá Avokádo lžičky

Nejprve si nakrájejte maso na kousky, které naložíte do marinády. Ideálně přes noc, ale minimálně na 2 až 3 hodiny.

Druhý den si připravte velký hrnec a dejte na něj opékat najemno nakrájenou cibuli, asi deset minut. Přidejte česnek. Pokračujte dalších pět minut a vsypejte koření. Opékejte asi dvě minuty. Přidejte rajčatovou passatu a kokosové mléko. Ochuťte solí (zpočátku tak 1 lžička, později můžete přidat). Provařte společně pět minut a potom omáčku rozmixujte dohladka.

Přidejte maso i s marinádou a nechejte vařit na mírnou teplotu, dokud nebude maso měkké. Poté vmíchejte máslo a podávejte s chlebem naan nebo rýží. Kdo chce, může si do jídla vmíchat najemno nakrájené chilli a nasekaný čerstvý koriandr.

Ohodnoťte recept