Luštěninová polévka

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 min
Náročnost:
Druh jídla: Luštěniny
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Luštěninová polévka

Autor: Avokádo
Ochutnejte lahodnou luštěninovou polévku – bohatou na bílkoviny a vlákninu.

Suroviny

fazole (ideálně středně velké bílé) 100 g
celozrnná špaldová mouka 4 lžíce
mrkev 2
brambory 400 g
česnek 4 stroužky
petržel 2
čočka 100 g
celer
cibule 1
mořská sůl Mlýnek Avokádo
pepř černý mletý Avokádo
majoránka Avokádo 1 lžíce
olivový olej 4 lžíce
bobkový list Avokádo 2 kusy

Luštěniny si namočte den předem a na druhý den uvařte doměkka. Pokud chcete polévku barevnější, můžete použít i více druhů luštěnin.

V hrnci rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nahrubo nakrájenou cibuli s česnekem. Přidejte zeleninu, nakrájenou buď na kostičky nebo na kolečka. Dále přidejte brambory, nakrájené na plátky. Ochuťte solí a pepřem. Společně ještě chvíli opékejte. Zasypejte moukou, promíchejte.

Zalijte vodou (můžete použít i zeleninový vývar) a vařte, dokud nejsou brambory měkké. Přidejte luštěniny, majoránku a ještě chvíli povařte.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural