Luštěninová polévka

Autor: Avokádo
Druh jídla: Luštěniny
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Luštěninová polévka

Autor: Avokádo

Suroviny

fazole (ideálně středně velké bílé) 100 gramů
celozrnná špaldová mouka 4 lžíce
mrkev 2
brambory 400 gramů
česnek 4 stroužky
petržel 2
čočka 100 gramů
celer
cibule 1
Mořská sůl Mlýnek Avokádo
Pepř černý mletý Avokádo
Majoránka Avokádo 1 lžíce
olivový olej 4 lžíce
Bobkový list Avokádo 2 kusy

Luštěniny si namočte den předem a na druhý den uvařte doměkka. Když chcete polévku pestrou, můžete použít i více druhů luštěnin.

V hrnci rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nahrubo nakrájenou cibuli s česnekem. Přidejte zeleninu, nakrájenou buď na kostičky nebo na kolečka. Také brambory, nakrájené na plátky. Ochuťte solí a pepřem. Společně ještě chvíli opékejte. Zasypejte moukou, promíchejte.

Zalijte vodou (můžete použít i zeleninový vývar) a vařte, dokud nejsou brambory měkké. Přidejte luštěniny, majoránku a ještě chvíli povařte.

Ohodnoťte recept