Pomalu pečené vepřové maso

Pomalu pečené vepřové maso
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: 7 h 30 min
Náročnost: 2
Druh jídla: Vepřové maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Pomalu pečené vepřové maso

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 413
Pomalu pečené vepřové maso – vyžaduje čas, ale výsledek je dokonalý!

Suroviny

kmín celý Avokádo 1 lžička
mořská sůl s jodem v mlýnku Avokádo 1 lžíce
vepřová pečeně 1 ks
velká cibule 3 ks
česnek 6 stroužků

Očištěné vepřové maso ze všech stran pomažte propasírovaným česnekem. Ochuťte celým kmínem. Nechejte odpočinout v lednici do druhého dne.

Na druhý den do pekáče vsypejte cibule, oloupané a nakrájené na čtvrtky. Použijte červenou nebo klasickou kuchyňskou cibuli.

Maso dejte péct den před podáváním na 120 °C asi pět hodin, v pekáčku s víkem. Na druhý den zvyšte teplotu na 160 °C a ještě asi hodinu až dvě dopékejte. Při této teplotě občas otevřete pekáč a maso otočte, podlijte. Ke konci pečení, jakmile je maso už krásně měkké, můžete na půl hodiny sundat víko a dopéct trochu do křupava.

Co s takovým kusem masa? Podle momentální chuti. Vepřo, knedlo, zelo. Nebo přidejte čočkový salát, dušenou zeleninu, dušenou mrkev, pečené brambory, bramborovou kaši. Máte nekonečně mnoho možností.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural