Pomalu pečené vepřové maso

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: 450 min
Náročnost:
Druh jídla: Vepřové maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Pomalu pečené vepřové maso

Autor: Avokádo
Pomalu pečené vepřové maso – vyžaduje čas, ale výsledek je dokonalý!

Suroviny

kmín celý Avokádo
mořská sůl Mlýnek Avokádo
vepřová pečeň 1
velká cibule 3
stroužky česneku 6

Očištěné vepřové maso ze všech stran pomažte propasírovaným česnekem. Ochuťte celým kmínem. Nechejte odpočinout v lednici do druhého dne.

Na druhý den do pekáče vsypejte cibule, oloupané a nakrájené na čtvrtky. Použijte červenou nebo klasickou kuchyňskou cibuli.

Maso dejte péct den před podáváním na 120 °C asi pět hodin, v pekáčku s víkem. Na druhý den zvyšte teplotu na 160 °C a ještě asi hodinu až dvě dopékejte. Při této teplotě občas otevřete pekáč a maso otočte, podlijte. Ke konci pečení, jakmile je maso už krásně měkké, můžete na půl hodiny sundat víko a dopéct trochu do křupava.

Co s takovým kusem masa? Podle momentální chuti. Vepřo, knedlo, zelo. Nebo přidejte čočkový salát, dušenou zeleninu, dušenou mrkev, pečené brambory, bramborovou kaši. Máte nekonečně mnoho možností.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural