Pomalu pečené vepřové maso

Autor: Avokádo
Druh jídla: Vepřové maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Pomalu pečené vepřové maso

Autor: Avokádo

Suroviny

Kmín celý Avokádo
Mořská sůl Mlýnek Avokádo
vepřová pečeň 1
velká cibule 3
stroužky česneku 6

Očištěné vepřové maso ze všech stran pomažte propasírovaným česnekem. Ochuťte celým kmínem. Na kilový kus masa použijte dvě lžíce kmínu. Nechejte odpočinout v lednici do druhého dne.

Na druhý den do pekáče vsypejte cibule, oloupané a nakrájené na čtvrtky. Použijte červenou nebo klasickou kuchyňskou cibuli.

Maso dejte péct přes noc, den před podáváním.

Pečte na 120 °C asi pět hodin, v pekáčku s víkem. Na druhý den zvyšte teplotu na 160 °C a ještě asi hodinu až dvě dopékejte. Při této teplotě občas otevřete pekáč a maso otočte, podlijte. Ke konci pečení, až je maso už krásně měkké, můžete na půl hodiny sundat víko a dopéct trochu do křupava.

Co s takovým kusem masa? Podle momentální chuti. Vepřo, knedlo, zelo. Nebo přidejte čočkový salát, dušenou zeleninu, dušenou mrkev, pečené brambory, bramborovou kaši. Máte stovky možností.

Ohodnoťte recept