Kachní prsa s brusinkovým chutney

Autor: Avokádo
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Kachní prsa s brusinkovým chutney

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

rozmarýn 2 snítky
kachní prsa (každé cca 300 g) 2
Alpská sůl s jódem Avokádo
Marináda Pikantní Avokádo 1 balení
Pepř černý mletý Avokádo

Brusinkové chutney:

Skořice celá Avokádo 1 svitek
limetka 1
Zázvor mletý Avokádo 1 lžička koření
Chilli mleté Avokádo
cibule 1
cukr 100 g
Alpská sůl s jódem Avokádo 1 lžička
semínka koriandru 1 lžička
malé mango 1
česnek 1 stroužek
sušené brusinky 200 g

Mango a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a jemně nasekáme. Z limetky seškrábeme trochu kůry a vymačkáme z ní šťávu. Všechny ingredience na chutney a koření vložíme do hrnce a vaříme zakryté pod pokličkou, následně odstraníme pokličku a dále vaříme na mírném ohni asi 10-12 minut, za častého míchání. Odstraníme skořici. Připravená omáčka by měla mít marmeládovou konzistenci. Chutney musíme spotřebovat do 2-3 dnů.

Omáčku můžeme rovněž přeložit do vyvařených sklenic, které těsně uzavřeme a ukládáme na chladném místě chráněném před světlem.

Maso omyjeme a osušíme papírovým ubrouskem. Ostrým nožem nařízneme kůži, zabalíme do snítek rozmarýnu a marinujeme v pikantní marinádě několik hodin. Na rozpáleném oleji smažíme prsa 12-15 minut kůží dolů, poté obrátíme a smažíme dalších 5 minut.

Maso vyjmeme z pánve, nakrájíme na plátky a podáváme s chutney.

Ohodnoťte recept