Pizza Capricciosa

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 min
Náročnost:
Druh jídla: Houbová jídla
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Pizza Capricciosa

Autor: Avokádo
Upečte si doma oblíbenou pizzu Capricciosa – bude chutnat jako z Itálie.

Těsto

mouka na posypaní
hladká mouka 500 g
voda 200
mléko 2 lžíce
cukr 1 lžička
sušené droždí 4 g
olivový olej 1 lžíce
mořská sůl Mlýnek Avokádo

Omáčka

olivový olej 1 lžička
kořenicí směs Pizza Avokádo 2 lžičky
cukr 2 lžičky
stroužky česneku 2
passata 250

Přísady na pizzu

šunka
houby 50 g
cibule 1
oregáno Avokádo
mozzarella 75 g

Všechny ingredience smícháme a vypracujeme do hladkého těsta, které necháme 15-20 minut odstát.

Mezitím si připravíme rajčatovou omáčku. K passatě přidáme česnek, cukr, olivový olej, koření a promícháme. Přísady na pizzu si nakrájíme na menší kousky.

Jakmile těsto nakyne posypeme ho lžící mouky a ještě jednou pořádně prohněteme. Rozválíme a dáme do formy na pizzu (případně použijeme plech).

Těsto potřeme rajčatovou omáčkou, posypeme sýrem a nahoru přidáme ostatní ingredience podle chuti. Na závěr ozdobíme oregánem a pečeme ve spodní části trouby předehřáté na maximální teplotu přibližně 6-7 minut.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural