Šumajstr

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 min
Náročnost:
Druh jídla: Luštěniny
Příležitost: Velikonoce
Sezóna: Velikonoce
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Šumajstr

Autor: Avokádo
Přeneste se zpět v čase a vyzkoušejte tradiční skoro zapomenutou pochoutku, která potěší vaše chuťové buňky!

Pierwsza sekcja

cibule 2 kusy
kyselé okurky
slanina 80 g
vepřové škvarky 200 g
velké krupy 200 g
velké bílé fazole 250 g
chléb
majoránka Avokádo
mořská sůl Mlýnek Avokádo
pepř černý mletý Avokádo
nové koření celé Avokádo
bobkový list Avokádo
česnek 3 stroužky
sádlo 1 lžíce

Nejdříve si nachystáme fazole a kroupy. Fazole přes noc namočíme do studené vody, kroupy stačí nechat namočené asi hodinu. Do tlakového hrnce dáme fazole, bobkový list a tři kuličky nového koření. Kroupy vaříme zvlášť 30 minut, osolíme je a přidáme kousek sádla.

Mezitím na sádle pomalinku osmažíme cibulku, ale pozor musí zůstat světlá. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a škvarky. Část vody z fazolí a krup si uchováme a zbytek scedíme. Vše přidáme k cibulce se slaninou, osolíme, opepříme, přidáme majoránku s česnekem a důkladně promícháme. Přidáme trochu slité vody, aby směs nebyla příliš suchá a nastavíme troubu na 200°C. Zapečeme v zapékací míse přibližně 20 minut. Další ingredience můžete přidat podle chuti.

Podáváme s kyselou okurkou a chlebem.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural