Šumajstr

Autor: Avokádo
Druh jídla: Luštěniny
Příležitost: Velikonoce
Sezóna: Velikonoce
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Šumajstr

Autor: Avokádo

Pierwsza sekcja

cibule 2 kusy
kyselé okurky
slanina 80 gramů
vepřové škvarky 200 gramů
velké krupy 200 gramů
velké bílé fazole 250 gramů
chléb
Majoránka Avokádo
Mořská sůl Mlýnek Avokádo
Pepř černý mletý Avokádo
Nové koření celé Avokádo
Bobkový list Avokádo
česnek 3 stroužky
sádlo 1 lžíce

Nejdříve si nachystáme fazole a kroupy. Fazole přes noc namočíme do studené vody, kroupy stačí nechat namočené asi hodinu. Do tlakového hrnce dáme fazole, bobkový list a tři kuličky nového koření. Kroupy vaříme zvlášť 30 minut, osolíme je a přidáme kousek sádla.

Mezitím na sádle pomalinku osmažíme cibulku, ale pozor musí zůstat světlá. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a škvarky. Část vody z fazolí a krup si uchováme a zbytek scedíme. Vše přidáme k cibulce se slaninou, osolíme, opepříme, přidáme majoránku s česnekem a důkladně promícháme. Přidáme trochu slité vody, aby směs nebyla příliš suchá a nastavíme troubu na 200°C. Zapečeme v zapékací míse přibližně 20 minut. Další ingredience můžete přidat podle chuti.

Podáváme s kyselou okurkou a chlebem.

Ohodnoťte recept