Pučálka

Pučálka
Počet porcí: 2
Doba přípravy: 30 min
Náročnost: 1
Druh jídla: Luštěniny
Příležitost: Velikonoce
Sezóna: Velikonoce
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Pučálka

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 402
Ochutnejte staročeskou specialitu z naklíčeného hrachu – zdravou, jednoduchou a překvapivě chutnou! Počítejte s delší dobou namočení hrachu pro dokonalou chuť.

Suroviny

pepř černý mletý Avokádo podle chuti
bylinková sůl Avokádo podle chuti
hrách 100 g
olej/ sádlo 2 lžíce

Hrách přebereme, propláchneme a dáme do široké nádoby. Zalijeme ho vlažnou vodou a  uložíme na teplé místo, kde ho necháme přibližně dva dny klíčit.

Po dvou dnech hrách scedíme a přilijeme vodu novou, tak aby byl hrách ponořený. Třetí den by měly vyrašit klíčky. Naklíčený hrách znovu scedíme necháme okapat a na malém množství oleje opražíme. Nakonec přidáme sůl a pepř a můžeme podávat.

Podáváme buď samostatně například omaštěné škvarkovým máslem anebo jako přílohu k jiným pokrmům.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural