Pučálka

Autor: Avokádo
Počet porcí: 2
Doba přípravy: 30 min
Náročnost:
Druh jídla: Luštěniny
Příležitost: Velikonoce
Sezóna: Velikonoce
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Pučálka

Autor: Avokádo
Ochutnejte staročeskou specialitu z naklíčeného hrachu – zdravou, jednoduchou a překvapivě chutnou! Počítejte s delší dobou namočení hrachu pro dokonalou chuť.

Pierwsza sekcja

pepř černý mletý Avokádo
bylinková sůl Avokádo
hrách
olej/ sádlo

Hrách přebereme, propláchneme a dáme do široké nádoby. Zalijeme ho vlažnou vodou a  uložíme na teplé místo, kde ho necháme přibližně dva dny klíčit.

Po dvou dnech hrách scedíme a přilijeme vodu novou, tak aby byl hrách ponořený. Třetí den by měly vyrašit klíčky. Naklíčený hrách znovu scedíme necháme okapat a na malém množství oleje opražíme. Nakonec přidáme sůl a pepř a můžeme podávat.

Podáváme buď samostatně například omaštěné škvarkovým máslem anebo jako přílohu k jiným pokrmům.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural