Kočičí tanec

Kočičí tanec
Počet porcí: 2-4
Doba přípravy: 45 min
Náročnost: 1
Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Velikonoce
Sezóna: Velikonoce
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Kočičí tanec

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 401
Obohaťte svůj stůl o tento zapomenutý klenot české kuchyně, který v sobě nese kouzlo venkova.

Suroviny

škvarkové sádlo 80 g
špek/uzenina 150 g
vejce/smetana podle chuti
chilli mleté Avokádo podle chuti
mořská sůl s jodem v mlýnku Avokádo 1 lžíce
pepř černý mletý Avokádo podle chuti
vařené brambory ve slupce 2 ks
kysané zelí 400 g
cibule 150 g

Nejdříve si uvaříme brambory ve slupce a necháme vychladnout.

Na rozpáleném sádle dozlatova orestujeme najemno nakrájenou cibulku. Přidáme nakrájené brambory a ještě chvíli restujeme. Směs osolíme a opepříme. Jakmile máme hotovo, scedíme kysané zelí a do zapékací mísy vkládáme střídavě vrstvu zelí, brambor s cibulkou a na kostičky nakrájenou uzeninu nebo špek (množství upravte dle Vaší chuti).

Každou vrstvu promastíme škvarkovým sádlem. Troubu předehřejeme na 200°C a zapečeme. Podle chuti můžete přidat například vejce, smetanu nebo feferonky.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural