Kočičí tanec

Autor: Avokádo
Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Velikonoce
Sezóna: Velikonoce
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Kočičí tanec

Autor: Avokádo

Suroviny

škvarkové sádlo 80 gramů
špek/uzenina
vejce/smetana
Chilli mleté Avokádo
Mořská sůl Mlýnek Avokádo
Pepř černý mletý Avokádo
vařené brambory ve slupce 2 kusy
kysané zelí 400 gramů
cibule 150 gramů

Nejdříve si uvaříme brambory ve slupce a necháme vychladnout. Na rozpáleném sádle dozlatova orestujeme najemno nakrájenou cibulku. Přidáme nakrájené brambory a ještě chvíli restujeme. Směs osolíme a opepříme. Jakmile máme hotovo, scedíme kysané zelí a do zapékací mísy vkládáme střídavě vrstvu zelí, brambor s cibulkou a na kostičky nakrájenou uzeninu nebo špek(množství záleží na vás). Každou vrstvu promastíme škvarkovým sádlem. Troubu předehřejeme na 200°C a zapečeme. Podle chuti můžete přidat například vejce, smetanu nebo feferonky.

Ohodnoťte recept