Masopustní koblížky

Autor: Avokádo
Druh jídla: Sladká jídla
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Zabíjačka
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Masopustní koblížky

Autor: Avokádo

Suroviny

vlažné mléko 260 ml
máslo 50 gramů
žloutky 3
Citrónová kůra Avokádo 1 lžička
Alpská sůl s jódem Avokádo 1 špetka
cukr krupice 60 gramů
rum 3 lžíce
polohrubá mouka 500 gramů
droždí 42 gramů

Náplň

marmeláda

Na teplém místě necháme vzejít kvásek, do mísy přidáme mouku, máslo, mléko, žloutky, cukr, citrónovou kůru, špetku soli a vypracujeme hladké těsto, které necháme ještě 1,5 hodiny vykynout na teplém místě.

Vykynuté těsto rozválíme na vále a vykrájíme kolečka. Na polovinu koleček naneseme lžičku marmelády. Kolečka spojíme k sobě a osmažíme z obou stran v rozpáleném oleji.

Vychladlé koblížky bohatě pocukrujeme.

Ohodnoťte recept