Kachna plněná drůbežími játry a slaninou

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 70 min
Náročnost:
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Vánoce
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Kachna plněná drůbežími játry a slaninou

Autor: Avokádo ID receptu: 40
Co zkusit vánoční kachnu trochu jinak? Nakonec vám může zachutnat tak, že ji budete připravovat celoročně. :-)

Suroviny

kořenicí směs Kuře pečené Avokádo podle chuti
kořenicí směs Mletá masa Avokádo 1 lžíce
vejce 2 ks
krůtí paličky 200 g
kachna 1 ks
slanina nakrájená na kostičky 5 plátků
očištěné drůbeží játra namočená do mléka 100 g
petržel 1 svazek
housky namočené do mléka 2 ks
cibule nakrájená na kostičky 1 ks

Kachnu omyjeme, očistíme, bohatě posypeme přípravkem Kuře pečené a necháme odležet v chladničce.

Maso z krůtích paliček umeleme spolu s vymačkanými houskami.

Na rozehřáté pánvi necháme zesklovatět cibuli a slaninu a necháme odležet na chladném místě. Drůbeží játra spaříme vařící vodou, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky. Cibuli, slaninu, játra, nasekanou petržel, vejce a přípravek Mletá masa přidáme k mletému masu. Takto připravenou nádivkou naplníme kachnu, uložíme na pekáč, zalijeme vodou, zakryjeme alobalem a pečeme při 160 °C asi 2 hodiny. Můžeme rovněž použit rukáv na pečení. Poslední půl hodiny odstraníme alobal a pečeme kachnu dozlatova. Rozdělíme na menší porce a podáváme ihned po vyjmutí z trouby.

Ke kachně se perfektně hodí ovocná omáčka.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural