Kachna plněná drůbežími játry a slaninou

Autor: Avokádo
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Vánoce
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Kachna plněná drůbežími játry a slaninou

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

kořenící směs Kuře pečené Avokádo kořenící směs
kořenící směs Mletá masa Avokádo 1 lžíce
vejce 2
krůtí paličky 200 g
kachna 1
slanina nakrájená na kostičky 5 plátků
očištěné drůbeží játra namočená do mléka 100 g
petržel 1 svazek
housky namočené do mléka 2
cibule nakrájená na kostičky 1

Kachnu omyjeme, očistíme, bohatě posypeme přípravkem Kuře pečené a necháme odležet v chladničce.

Maso z krůtích paliček umeleme spolu s vymačkanými houskami.

Na rozehřáté pánvi necháme zesklovatět cibuli a slaninu a necháme odležet na chladném místě. Drůbeží játra spaříme vařící vodou, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky. Cibuli, slaninu, játra, nasekanou petržel, vejce a přípravek Mletá masa přidáme k mletému masu.Takto připravenou nádivkou naplníme kachnu, uložíme na pekáč, zalijeme vodou, zakryjeme alobalem a pečeme při 160 °C asi 2 hodiny. Můžeme rovněž použitrukáv na pečení. Poslední půl hodiny odstraníme alobal a pečeme kachnu dozlatova. Rozdělíme na menší porce a podáváme ihned po vyjmutí z trouby.

Ke kachně se perfektně hodí ovocná omáčka.

Ohodnoťte recept