Omyté a očištěné filé z halibuta osušíme papírovým ubrouskem, nakrájíme na 4 stejné části, natřeme kořením na ryby a naskládáme na připravený alobal pokropený olivovým olejem. Sušená rajčata, celé stroužky česneku, pepř a bazalku smícháme s olivovým olejem a kapary nakrájenými na půlky. Takto připravenou omáčku dáme na každou porci halibuta a nahoru klademe plátky citrónu. Alobal zahneme tak, aby vznikly kapsy, které ukládáme na rozehřátý gril a pečeme asi 15 minut.
Zatímco se halibut peče, připravíme si omáčku z medu, balsamica, limetkové šťávy a dochutíme česnekovou solí a pepřem.
Rukolu smícháme s cherry rajčaty a praženými piniovými oříšky a naložíme do připravených salátových talířů. Na takto připravený salát ukládáme grilovaného halibuta s přílohou.
Vše pokropíme omáčkou z medu a balsamica a podáváme.