Grilované filé z halibuta v kapse s kapary a sušenými rajčaty

Autor: Avokádo
Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Párty
Sezóna: Grilovačka
Způsob přípravy: Grilování

Tipy k dochucení

Grilované filé z halibuta v kapse s kapary a sušenými rajčaty

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

citrón 1
vykostěné filé z halibuta bez kůžičky 800 g
velké kapary v nálevu 50 g
cherry rajčata 16
pražené piniové oříšky 2 lžíce
kořenící směs Ryby Avokádo směs
Bazalka Avokádo
Pepř černý mletý Avokádo
olivový olej 50 ml
česnek 8 stroužků
rukola 1 svazek
Sušená rajčata v oleji s bylinkami Avokádo 100 g

Omáčka

šťáva z 1/2 limetky
Pepř černý mletý Avokádo
Česneková sůl Avokádo
med 4 lžíce
balsamico 2 lžíce

Omyté a očištěné filé z halibuta osušíme papírovým ubrouskem, nakrájíme na 4 stejné části, natřeme kořením na ryby a naskládáme na připravený alobal pokropený olivovým olejem. Sušená rajčata, celé stroužky česneku, pepř a bazalku smícháme s olivovým olejem a kapary nakrájenými na půlky. Takto připravenou omáčku dáme na každou porci halibuta a nahoru klademe plátky citrónu. Alobal zahneme tak, aby vznikly kapsy, které ukládáme na rozehřátý gril a pečeme asi 15 minut.

Zatímco se halibut peče, připravíme si omáčku z medu, balsamico, limetkové šťávy a dochutíme česnekovou solí a pepřem.

Rukolu smícháme s cherry rajčaty a praženými piniovými oříšky a naložíme do připravených salátových talířů, kam pak ukládáme grilovaného halibuta s přílohou.

Vše pokropíme omáčkou z medu a balsamico a podáváme.

Ohodnoťte recept