Domácí tlačenka

Autor: Avokádo
Druh jídla: Vepřové maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Zabíjačka
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Domácí tlačenka

Autor: Avokádo

Suroviny

vepřové maso 2 kg
česnek 30 gramů
Nákladané cornichons Avokádo
vepřové nožky
Alpská sůl s jódem Avokádo
tučné vepřové masa (z hlavy,..) 2 kg
vývar 500 ml
Nové koření mleté Avokádo
Majoránka Avokádo
Pepř černý mletý Avokádo

Maso uvaříme a nakrájíme na stejnoměrné kostky. Kůži umeleme a vložíme do mísy. Přilejeme čistý vývar a přidáme všechno koření.  Tekutou směs dobře promícháme.

Na jednom konci obal na tlačenku zavážeme provázkem a naplníme masovou směsí tak, aby vznikl pevný válec. Tlačenku zavážeme i z druhé strany, vložíme do hrnce s vodou a necháme táhnout přibližně 1,5 hodiny. V polovině vaření tlačenku otočíme.

Hotovou tlačenku položíme na desku a zatížíme prkénkem, postupně ji necháme vychladnout. Každých 15 minut jí trošku pootočíme.

Servírujeme s cibulkou, okurkami a čerstvým chlebem.

Ohodnoťte recept