Pečené koleno na pivě

Autor: Avokádo
Druh jídla: Vepřové maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Pečené koleno na pivě

Autor: Avokádo

Suroviny

Alpská sůl s jódem Avokádo
cibule 2
pivo 400 ml
vepřová kolena 2
Nové koření celé Avokádo
Bobkový list Avokádo
česnek 8 stroužků

Koleno nařízneme u kosti, lehce opepříme a potřeme pastou z utřeného česneku se solí (zvenku i ve vzniklém otvoru) a necháme přes noc marinovat.

Druhý den přidáme nové koření, bobkový list, nahrubo nakrájenou cibuli, pár stroužků česneku a podlejeme pivem. Pekáč vložíme do předehřáté trouby a pozvolna jej upečeme doměkka. V průběhu pečení maso několikrát otočíme a přelijeme výpekem.

Podáváme s čerstvým, křupavým chlebem, křenem, hořčicí a cornichonkami.

Ohodnoťte recept