Pečené koleno na pivě

Pečené koleno na pivě
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 3 h
Náročnost: 2
Druh jídla: Vepřové maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Pečené koleno na pivě

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 397
Šťavnaté koleno pečené na pivu je dokonalým jídlem pro všechny milovníky pořádné české hostiny. Počítejte s dlouhou dobou pečení pro dokonalou křehkost masa.

Suroviny

alpská sůl s jodem Avokádo 1 lžíce
cibule 2 ks
pivo 400 ml
vepřová kolena 2 ks
nové koření celé Avokádo 5 kuliček
bobkový list Avokádo 2 listy
česnek 8 stroužků
nakládané cornichons s chilli papričkami Avokádo 1 sklenice

Koleno nařízneme u kosti, lehce opepříme a potřeme pastou z utřeného česneku se solí (zvenku i ve vzniklém otvoru), necháme přes noc marinovat.

Druhý den přidáme nové koření, bobkový list, nahrubo nakrájenou cibuli, pár stroužků česneku a podlejeme pivem. Pekáč vložíme do předehřáté trouby a pozvolna jej upečeme doměkka. V průběhu pečení maso několikrát otočíme a přelijeme výpekem, může to trvat i dvě hodiny.

Podáváme s čerstvým, křupavým chlebem, křenem, hořčicí a cornichonkami.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural