Tagliatelle s liškami

Tagliatelle s liškami
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 min
Náročnost: 1
Druh jídla: Těstoviny
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Houbařská sezóna
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Tagliatelle s liškami

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 394
Luxusní kombinace jemných těstovin a voňavých lišek vás přenese přímo do srdce italské kuchyně.

Suroviny

olej olivový 1 lžíce
tymián Avokádo 1 lžička
mořská sůl s jodem v mlýnku Avokádo ½ lžičky
pepř barevný celý v mlýnku Avokádo špetka
sladká smetana (30%) 200 ml
česnek 2 stroužky
lišky 200 g
cibule 1 ks
víno bílé 100 ml
špenát 1 hrst
citrónová kůra 1 lžíce
parmezán 100 g

Na rozpáleném oleji krátce orestujeme na jemno nakrájenou cibulku a česnek, přidáme na hrubo nasekané lišky. Osolíme, opepříme a smažíme 2 minuty. Poté přidáme 1 lžičku tymiánu, víno, smetanu a krátce povaříme. Do pánve přidáme již uvařené těstoviny. Promícháme, přidáme čerstvý špenát, krátce dusíme a ihned podáváme. Servírujeme s čerstvě nastrouhanou citronovou kůrou a parmazánem.

TIP: Těstoviny vařte kratší dobu. Dušením změknou.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural