Tagliatelle s liškami

Autor: Avokádo
Druh jídla: Těstoviny
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Houbařská sezóna
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Tagliatelle s liškami

Autor: Avokádo

Suroviny

olivový olej 1 lžíce
Tymián Avokádo 1 lžička
Mořská sůl Mlýnek Avokádo
Pepř barevný Mlýnek Avokádo
sladká smetana (30%) 200 ml
česnek 2 stroužky
lišky 200 g
cibule 1
bílé víno 100 ml
špenát 1 hrst
citrónová kůra
parmezán

Na rozpáleném oleji krátce orestujeme na jemno nakrájenou cibulku a česnek, přidáme na hrubo nasekané lišky. Osolíme, opepříme a smažíme 2 minuty. Poté přidáme 1 lžičku tymiánu, víno, smetanu a krátce povaříme. Do pánve přidáme již uvařené těstoviny. Promícháme, přidáme čerstvý špenát, krátce dusíme a ihned podáváme. Servírujeme s čerstvě nastrouhanou citronovou kůrou a parmazánem.

Tip: Těstoviny vařte kratší dobu. Dušením změknou.

Ohodnoťte recept