Kuřecí souvlaki na kari s tzatziky

Autor: Avokádo
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Párty
Sezóna: Grilovačka
Způsob přípravy: Grilování

Tipy k dochucení

Kuřecí souvlaki na kari s tzatziky

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

Oregáno Avokádo 1 lžička
Pepř černý mletý Avokádo 1 lžička
olivový olej 2 lžíce
kořenící směs Kari indické Avokádo 1 lžíce
česnek 1 stroužek
bílý jogurt 220 g
Alpská sůl s jódem Avokádo 1 lžička
citrónová šťáva 2 lžičky
kuřecí maso 600 g

Tzatziky

bílý řecký jogurt 280 g
Mořská sůl Mlýnek Avokádo
kořenící směs Tzatziky Avokádo 2 lžičky
Pepř černý mletý Avokádo
olivový olej 2 lžíce
citrónová šťáva 1 lžička
salátová okurka 1 ks

Začneme s přípravou masa. Smícháním jogurtu, olivového oleje, citrónové šťávy, prolisovaného česneku, soli a koření vytvoříme marinádu. Přimícháme maso nakrájené na kostičky a necháme minimálně hodinu odležet.

Mezitím si připravíme tzatziky. Okurku rozkrojíme a odstraníme semínka, dužinu nastrouháme nahrubo a vymačkáme z ní přebytečnou vodu. Smícháme ji s jogurtem a přidáme kořenící směs Tzatziky Avokádo, kapku olivového oleje, sůl, šťávu z citrónu. Vše promícháme a necháme v lednici odpočinout.

Poté maso napícháme na špejle a ugrilujeme dozlatova, nebo je nejdříve zprudka opečeme na pánvi a dáme dopéct na 200 °C do trouby.

Ohodnoťte recept