Meruňkový clafoutis se skořicí

Meruňkový clafoutis se skořicí
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: 1 h
Náročnost: 1
Druh jídla: Dezerty a moučníky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Meruňkový clafoutis se skořicí

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 392
Ochutnejte francouzský dezert s voňavými meruňkami a skořicí, který se rozplyne na jazyku.

Suroviny

žloutky 3 ks
hladká mouka 100 g
vanilkový lusk 1 lžička
alpská sůl s jodem Avokádo špetka
vejce 1 ks
citrónová kůra Avokádo 1 lžička
skořice mletá Avokádo 1 lžička
máslo rozpuštěné 70 g
krupicový cukr 90 g
smetana ke šlehání 300 ml
meruňky 500 g
krupicový cukr na vysypání formy 50 g

Meruňky omyjeme, rozpůlíme, vypeckujeme a osušíme.

V míse smícháme mouku, vejce, cukr, vanilku, citrónovou kůru, sůl, skořici a promícháme. Postupně přimícháváme rozpuštěné máslo a smetanu. Vznikne nám těsto řidší konzistence.

Kulatou koláčovou formu vysypeme cukrem a vyskládáme ji půlkami meruněk. Vše zalijeme připraveným těstem.

Koláč pečeme v předehřáté troubě na 180 °C  přibližně 35 minut.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural