Hovězí roládky s bramborovými knedlíčky

Autor: Avokádo
Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Dušení

Tipy k dochucení

Hovězí roládky s bramborovými knedlíčky

Autor: Avokádo

Hovězí roládka

cibule 2
olej 4 lžíce
Nákladané cornichons Avokádo 4
slanina 12 plátků
červené zelí 1 balení
Bobkový list Avokádo 4 lístky
hladká mouka 8 lžíce
hovězí maso 400 g
Hořčice Delikates Avokádo 4 lžička

Bramborové knedlíčky

vejce 1
bramborový škrob 250 g
vařené brambory 1 kg

Hovězí plátek jemně naklepeme. Opatrně, ať do masa neuděláme díry.

Plátek osolíme, opepříme, jemně potřeme hořčicí, položíme plátek slaniny, ciulku a okurku. Zamotáme do závitku a jemně stáhneme nití, aby se nám při dušení maso nerozpadlo.

Připravené roládky zprudka osmažíme ze všech stran na rozpáleném oleji. Výpek je důležitý k přípravě tmavé omáčky. K roládám přilejeme hověí vývar, pánev zakryjeme a vaříme při nízké teplota cca 1 hodinu.

Až je maso měkké vyndáme roládky z omáčky a sundáme z nich nit.

Do omáčky přidáme bobkové listy a zahustíme jíškou připravenou z 2 lžiček mouky. Omáčku provaříme a rolády do ni vrátíme a prohřejeme.

Mezitím co se rolády vařili si můžeme připravit bramborové knedlíčky. Uvaříme brambory a rozšťoucháme je do hladka. K vychlazeným bramborám přidáme škrob, vejce. Směs promícháme. Z těsta tvarujeme kuličky, která mírně mezi dlaněmi zmáčkneme a doprostřed uděláme důlek. Takto připravené knedlíčky vaříme ve vroucí osolené vodě cca 5 minut.

Roládu s knedlíčky podáváme s červeným zelím, vše přelité tmavou omáčkou.

Ohodnoťte recept