Hovězí roládky s bramborovými knedlíčky

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 180 min
Náročnost:
Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Dušení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Hovězí roládky s bramborovými knedlíčky

Autor: Avokádo
Tradiční nedělní oběd, který potěší všechny milovníky domácí české kuchyně.

Hovězí roládka

cibule 2
olej 4 lžíce
nákladané cornichons Avokádo 4
slanina 12 plátků
červené zelí 1 balení
bobkový list Avokádo 4 lístky
hladká mouka 8 lžíce
hovězí maso 400 g
hořčice Delikates Avokádo 4 lžička

Bramborové knedlíčky

vejce 1
bramborový škrob 250 g
vařené brambory 1 kg

Hovězí pláty jemně naklepejte. Opatrně, ať do masa neuděláte díry.

Plátek osolte, opepřete, jemně potřete hořčicí, položte plátek slaniny, ciulku a okurku. Zamotejte do závitku a jemně stáhněte nití, aby se maso při dušení nerozpadlo.

Připravené roládky zprudka osmažte ze všech stran na rozpáleném oleji. Výpek je důležitý k přípravě tmavé omáčky. K roládám přilejte hověí vývar, pánev zakryjte a vařte při nízké teplotě cca 1 hodinu.

Jakmile je maso měkké vyndejte roládky z omáčky a sundejte z nich nitě.

Do omáčky přidejte bobkové listy a zahustěte jíškou připravenou z 2 lžiček mouky a trochy vody. Omáčku jestě chvíli povařte a vraťte do ni rolády, společně ještě prohřejte.

Mezitím co se připravují rolády, si můžete připravit bramborové knedlíčky. Uvařené brambory rozšťouchejte do hladka. K vychlazeným bramborám přidejte škrob, vejce. Směs promíchejte. Z těsta tvarujte kuličky, které mírně mezi dlaněmi zmáčkněte a doprostřed udělejte důlek. Takto připravené knedlíčky vařte ve vroucí osolené vodě cca 5 minut.

Roládu s knedlíčky podávejte s červeným zelím, vše přelité tmavou omáčkou.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural