Hovězí pláty jemně naklepejte. Opatrně, ať do masa neuděláte díry.
Plátek osolte, opepřete, jemně potřete hořčicí, položte plátek slaniny, ciulku a okurku. Zamotejte do závitku a jemně stáhněte nití, aby se maso při dušení nerozpadlo.
Připravené roládky zprudka osmažte ze všech stran na rozpáleném oleji. Výpek je důležitý k přípravě tmavé omáčky. K roládám přilejte hověí vývar, pánev zakryjte a vařte při nízké teplotě cca 1 hodinu.
Jakmile je maso měkké vyndejte roládky z omáčky a sundejte z nich nitě.
Do omáčky přidejte bobkové listy a zahustěte jíškou připravenou z 2 lžiček mouky a trochy vody. Omáčku jestě chvíli povařte a vraťte do ni rolády, společně ještě prohřejte.
Mezitím co se připravují rolády, si můžete připravit bramborové knedlíčky. Uvařené brambory rozšťouchejte do hladka. K vychlazeným bramborám přidejte škrob, vejce. Směs promíchejte. Z těsta tvarujte kuličky, které mírně mezi dlaněmi zmáčkněte a doprostřed udělejte důlek. Takto připravené knedlíčky vařte ve vroucí osolené vodě cca 5 minut.
Roládu s knedlíčky podávejte s červeným zelím, vše přelité tmavou omáčkou.