Jarní bramborový salát s vejcem a hořčicovou zálivkou

Autor: Avokádo
Druh jídla: Přílohy
Příležitost: Párty
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Bez vaření

Tipy k dochucení

Jarní bramborový salát s vejcem a hořčicovou zálivkou

Autor: Avokádo

Suroviny

kořenící směs Americké brambory Avokádo 1 lžíce
Mořská sůl Mlýnek Avokádo
Pepř barevný Mlýnek Avokádo
ředkvičky 8
vejce 5
brambory 800 g
parmská šunka 200 g
mladý špenát 200 g
kopr 1 svazek

Zálivka

Hořčice francouzská Avokádo 2 lžíce
červená cibule 1
zeleninový vývar 150 ml
cukr 1 lžička
vinný ocet 1 lžíce
olej 1 lžíce

Brambory umyjeme, oloupeme a vaříme v lehce slané vodě okořené kořením Americké brambory. Brambory slijeme a necháme vychladnout. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme.

Příprava zálivky:

Cibuli nakrájíme najemno a opečeme na rozpáleném oleji. Přidáme ocet a vývar a vaříme dokud se kapalina zredukuje napolovinu. Nakonec přidáme hořčici a cukr. Mícháme a přivedeme k varu, krátce povaříme a sundáme z plotýnky. V misce smícháme mladý špenát s bramborami nakrájenými na osminky, čtvrtky vejce a ředkvičky nakrájené na plátky. Přidáme plátky šunky na polovinu a nasekaný kopr. Salát přelijeme zálivkou, podle chuti dosolíme, dopepříme a jemně promíchám.

Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept