Jarní závitky

Autor: Avokádo
Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Jarní závitky

Autor: Avokádo

Závitky

rýžový papír
okurky
salát
čerstvý losos 300 g
mladé klíčky
olej 1 lžička
červená paprika
mrkev
jarní cibulka

Marináda

sojová omáčka 50 ml
třtinový cukr 1 lžíce
rybí omáčka 1 lžíce
Zázvor mletý Avokádo 1 lžičky
Chilli mleté Avokádo 1 lžičky

Připravímesi marinádu. Smícháme sojovou omáčku, rybí omáčku třtinový cukr s zázovrem a chilli a pořádně promícháme. Lososa nakrájíme a špalíčky 10 cm dlouhé a 2 cm široké a marinujeme 30 minut v přichystané marinádě. Rozpálíme si olej a namarinovaného lososa smažíme, z každné strany 2 minuty. Postupně přidáme zbytek marinády. Usmaženého lososa dáme bokem.

Připravíme si rýžový papír. Rýžový papír namočíme do vlažné vody, vytáhneme a položíme na suchou podložku, aby změkl. Do prostřed papíru vložíme kousek salátu, na delší nudličky nakrájenou okurku, mrkev, červenou papriku a klíčky. Jako poslední přidáme lososa a závitek pevně zamotáme. Nakonec ozdobíme jarní cibulkou.

Ohodnoťte recept