Pomazánka z makrely

Autor: Avokádo
Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Bez vaření

Tipy k dochucení

Pomazánka z makrely

Autor: Avokádo

Suroviny na pomazánku

olivový olej 1 lžíce
Paprika pálivá mletá Avokádo 1 lžička
cibule 1
mladé klíčky
sůl, pepř na dochucení
ricotta 2 lžíce
petrželka
uzená makrela 1
chléb
voda 50 ml
jarní cibulka 1

Salát

malá cibule 1
citrón 1
olivový olej 1 lžička
zelená petrželka
řapík celeru 1

Uzenou makrelu vykostíme vložíme na kousíčky do misky.  Přidáme  najemno nakrájenou cibuli, jarní cibulku, nasekanou pažitku, ricottu, olivový olej, vodu. Osolíme, opepříme a přidáme pálivou papriku. Vše dobře promícháme a máme hotovo.

Salát

Řapík celeru nakrájíme na kostky a zamícháme s petrželkou a cibulkou nakrájenou na kolečka. Zakápneme citronovou šťávou a oliovovým olejem.

Pomazánka z makrely chutná nejlépe s čerstvým chlebem a mladými zelenými klíčky.

Ohodnoťte recept