Kuře v citrónové omáčce

Autor: Avokádo
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Kuře v citrónové omáčce

Autor: Avokádo

Suroviny

sůl, pepř dle chuti
kuřecí prso 1
pšeničná mouka na obalování
čerstvý špenát hrst
pražené mandle
čerstvá šalvěj
citrón 1
olej 1 lžíce
máslo 50 g
Tymián Avokádo 1 lžička

Kuřecí prso nakrojíme, abychom z něj měli tenší plátek. Osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Nakořeněný plátek obalíme z obou stran v mouce. Na pánvi rozpálíme olej a plánek z obou stran osmažíme. Zalijeme vývarem a vaříme 4 minuty. Pak přidáme plátky z citronu a máslo. Máslo rozmícháme ve vývaru a chvilku provaříme. Nakonec přidáme špenát, chvilku podusíme a můžeme servírovat. Na talíři ozdobíme praženými mandlemi a čerstvými lišty šalvěje.

Ohodnoťte recept