Masové kuličky v boloňské omáčce

Autor: Avokádo
Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Masové kuličky v boloňské omáčce

Autor: Avokádo

Suroviny

mleté hovězí maso 500 g
olivový olej
Paprika sladká mletá Avokádo 1 lžička
Bazalka Avokádo 1 lžička
Mořská sůl Mlýnek Avokádo
čerstvá petrželka hrst
těstoviny penne 500 g
Pepř barevný Mlýnek Avokádo
čerstvá bazalka
cibule 2

Omáčka

olej 1 lžíce
stroužky česneku 2 stroužky
rajčata 1 plechovka
celer řapíkatý 1
voda 1 sklenice
mrkev 2
červená cibule 1

Mletá maso ochutíme sladkou  paprikou, bazalkou, osolíme a opepříme. Přidáme najemnou nakrájenou cibuli a nasekanou petrželku a vše pořádku schmícháme. Ze směsi vytváříme kuličky  Kuličky umístíme do pekáčku. Dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 20 minut.

Připravíme si omáčku. Do kastrůlku dáme olej, na kostičky nakrájenou mrkev, celer, červenou cibuli a česnek. Vše osolíme, opepříme a do kastrůlku přilijeme rajčata a šťávu z plechovky a skleničku vody. Povaříme. Do hotové omáčky dáme ohřát kuličky a výpek, také přidáme uvařené těstoviny. Vše promícháme a servírujeme zakápnuté olivovým olejem, ozdobené lístky bazalky.

Ohodnoťte recept