Masové kuličky v boloňské omáčce

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 min
Náročnost:
Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Masové kuličky v boloňské omáčce

Autor: Avokádo
Masové kuličky v boloňské omáčce jsou nenáročné na přípravu a při tom tak lahodné!

Suroviny

mleté hovězí maso 500 g
olivový olej
paprika sladká mletá Avokádo 1 lžička
bazalka Avokádo 1 lžička
mořská sůl Mlýnek Avokádo
čerstvá petrželka hrst
těstoviny penne 500 g
pepř barevný Mlýnek Avokádo
čerstvá bazalka
cibule 2

Omáčka

olej 1 lžíce
stroužky česneku 2 stroužky
rajčata 1 plechovka
celer řapíkatý 1
voda 1 sklenice
mrkev 2
červená cibule 1

Mletá maso ochutíme sladkou paprikou, bazalkou, osolíme a opepříme. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a nasekanou petrželku a vše promícháme. Ze směsi tvoříme kuličky, které klademe do pekáčku. Pečeme 20 minut ve vyhřáté troubě na 180 °C.

Připravíme si omáčku. Do kastrůlku dáme olej, na kostičky nakrájenou mrkev, celer, červenou cibuli a česnek. Vše osolíme, opepříme a přilijeme rajčata i se šťávou, dolijeme skleničkou vody a povaříme. Do hotové omáčky dáme ohřát kuličky i s výpekem, také přidáme uvařené těstoviny. Vše promícháme a servírujeme zakápnuté olivovým olejem, ozdobené lístky bazalky.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural