Masové kuličky v boloňské omáčce

Masové kuličky v boloňské omáčce
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 min
Náročnost: 1
Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Masové kuličky v boloňské omáčce

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 386
Masové kuličky v boloňské omáčce jsou nenáročné na přípravu a při tom tak lahodné!

Suroviny

mleté hovězí maso 500 g
olej olivový 2 lžíce
paprika sladká mletá Avokádo 1 lžička
bazalka Avokádo 1 lžička
mořská sůl s jodem v mlýnku Avokádo podle chuti
petrželka čerstvá hrst
těstoviny penne 500 g
pepř barevný celý v mlýnku Avokádo podle chuti
bazalka čerstvá hrst
cibule 2 ks

Omáčka

olej 1 lžíce
česnek 2 stroužky
rajčata loupaná 1 plechovka
celer řapíkatý 1 ks
voda 1 sklenice
mrkev 2 ks
cibule červená 1 ks

Mletá maso ochutíme sladkou paprikou, bazalkou, osolíme a opepříme. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a nasekanou petrželku a vše promícháme. Ze směsi tvoříme kuličky, které klademe do pekáčku. Pečeme 20 minut ve vyhřáté troubě na 180 °C.

Připravíme si omáčku. Do kastrůlku dáme olej, na kostičky nakrájenou mrkev, celer, červenou cibuli a česnek. Vše osolíme, opepříme a přilijeme rajčata i se šťávou, dolijeme skleničkou vody a povaříme. Do hotové omáčky dáme ohřát kuličky i s výpekem, také přidáme uvařené těstoviny. Vše promícháme a servírujeme zakápnuté olivovým olejem, ozdobené lístky bazalky.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural