Bezlepkový čokoládový koláč

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4-8
Doba přípravy: 30 min
Náročnost:
Druh jídla: Dezerty a moučníky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Bezlepkový čokoládový koláč

Autor: Avokádo
Mlsat se dá i bez lepku a jak! Čokoládový koláč, co se vám na jazyku rozpustí do dokonalé slasti je toho důkazem.

Suroviny

kakao 4 lžičky
rum 2 lžičky
třtinový cukr 250 g
kvalitní hořká čokoláda (70%) 150 g
máslo 150 g
šťáva z 1 citrónu
vejce 6
mandlová mouka 100 g
citrónová kůra Avokádo 1 lžičky

V mixéru našleháme vejce s cukrem do pěny. Připravíme si vodní lázeň a rozpustíme v ní čokoládu s máslem. Mandlovou mouku přesijeme přes jemné síto a smícháme s prosátým kakaem. Postupně přimícháme vaječnou pěnu s rozpuštěnou čokoládou a kakaovou mandlovou moukou. Zakápneme citronovou šťávou a přidáme citronovou kůru a rum. Vše opatrně promícháme.

Pečeme 30 minut při teplotě 170 stupňů ve formě na koláč vyložené pečícím papírem. Koláč bude i po upečení hodně vlhký, není však syrový, způsobuje to velké množství vajec v těstě.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural