Bezlepkový čokoládový koláč

Autor: Avokádo
Druh jídla: Dezerty a moučníky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Bezlepkový čokoládový koláč

Autor: Avokádo

Suroviny

kakao 4 lžičky
rum 2 lžičky
třtinový cukr 250 g
kvalitní hořká čokoláda (70%) 150 g
máslo 150 g
šťáva z 1 citrónu
vejce 6
mandlová mouka 100 g
Citrónová kůra Avokádo 1 lžičky

V mixéru našleháme vejce s cukrem do pěny. Připravíme si vodní lázeň a rozpustíme v ní čokoládu s máslem. Mandlovou mouku přesijeme přes jemné sítko a smícháme s prosátým kakaem. Postupně smícháme vaječnou pěnu s rozpuštěnou čokoládou a kakaovou mandlovou moukou. Zakápneme citronovou šťávou a přidáme citronovou kůru a rum. Vše opatrně promícháme.

 Pečeme 30 minut při teplotě 170 stupňů. Koláč bude i po upečení hodně vlhké, není však syroké, způsobuje to množství vajec v těstu.

Ohodnoťte recept