Rančerské fazole

Rančerské fazole
Počet porcí: 2
Doba přípravy: 30 min
Náročnost: 1
Druh jídla: Luštěniny
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Rančerské fazole

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 383
Lehký oběd nebo vydatná večeře jako z Divokého západu! Ostré rančerské fazole.

Rančerská omáčka

mořská sůl s jodem v mlýnku Avokádo podle chuti
paprika sladká maďarská mletá Avokádo 1 lžička
rajčata (rozmixovaná na pyré) 3 ks
chilli papričky 2 ks
cibule červená 1 ks
pepř barevný celý v mlýnku Avokádo podle chuti
česnek 2 stroužky
olej na smažení podle chuti
paprika červená 1 ks

Ostatní suroviny

vejce 1 ks
koriandr čerstvý hrst
pšeničné tortilly 2 ks
červené fazole (konzervované) 2 lžíce
avokádo 1 ks
zakysaná smetana 1 balení

Nejdříve si připravíme rančerskou omáčku. V kastrůlku rozpálíme olej, do něj dáme na jemno nakrájený česnek, cibuli, na kostičky nakrájenou papriku. Okořeníme maďarskou paprikou. Vše zalijeme rajčatovým pyré. Dle chuti osolíme, opepříme a necháme 20 minut vařit. Ke konci vaření přidáme na kostičky nakrájené chilli papričky.

Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm tortilly z obou stran, dáme stranou. Poté ještě usmažíme volské oko. Opečenou tortillu natřeme rančerskou omáčkou, poklademe fazolemi a rozmačkaným avokádem. Přiklopíme druhou tortillou. Namažeme ji opět rančerskou omáčkou, dáme na ni fazole, avokádo a volské oko. Celé zakápneme zakysanou smetanou a posypeme čerstvým korianderm.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural