Rančerské fazole

Autor: Avokádo
Počet porcí: 2
Doba přípravy: 30 min
Náročnost:
Druh jídla: Luštěniny
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Dušení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Rančerské fazole

Autor: Avokádo
Lehký oběd nebo vydatná večeře jako z Divokého západu! Ostré rančerské fazole.

Rančerská omáčka

mořská sůl Mlýnek Avokádo
paprika sladká maďarská mletá Avokádo 1 lžička
rajčata (rozmixovaná na pyré) 3
chilli papričky 2
červená cibule 1
pepř barevný Mlýnek Avokádo
česnek 2 stroužky
olej na smažení
červené papriky 1

Ostatní suroviny

vejce 1
čerstvý koriandr
rančerská omáčka
pšeničné tortilly 2
červené fazole (konzervované) 2 lžíce

Nejdříve si připravíme rančerskou omáčku. V kastrůlku rozpálíme olej, do něj dáme na jemno nakrájený česnek, cibuli, na kostičky nakrájenou papriku. Okořeníme maďarskou paprikou. Vše zalijeme rajčatovým pyré. Dle chuti osolíme, opepříme a necháme 20 minut vařit. Ke konci vaření přidáme na kostičky nakrájené chilli papričky.

Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm tortilly z obou stran, dáme stranou. Poté ještě usmažíme volské oko. Opečenou tortillu natřeme rančerskou omáčkou, poklademe fazolemi a rozmačkaným avokádem. Přiklopíme druhou tortillou. Namažeme ji opět rančerskou omáčkou, dáme na ni fazole, avokádo a volské oko. Celé zakápneme zakysanou smetanou a posypeme čerstvým korianderm.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural