Huevos rancheros - Rančerské fazole

Autor: Avokádo
Druh jídla: Luštěniny
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Dušení

Tipy k dochucení

Huevos rancheros - Rančerské fazole

Autor: Avokádo

Rančerská omáčka

Mořská sůl Mlýnek Avokádo
Paprika sladká maďarská mletá Avokádo 1 lžička
rajčata (rozmixovaná na pyré) 3
chilli papričky 2
červená cibule 1
Pepř barevný Mlýnek Avokádo
česnek 2 stroužky
olej na smažení
červené papriky 1

Ostatní suroviny

vejce 1
čerstvý koriandr
rančerská omáčka
pšeničné tortilly 2
červené fazole (konzervované) 2 lžíce

Nejdříve si připravíme rančerskou omáčku. V kastrůlku rozpálíme olej, do něj dáme na jemno nakrájený česnek, cibuli, na kostičky nakrájenou papriku. Okořeníme maďarskou paprikou. Vše zalijeme rajčatovým pyré. Dle chuti osolíme, opepříme a necháme 20 minut vařit. Ke konci vaření přidáme na kostičky nakrájené chilli papričky.

Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm tortilly z obou stran. Na pánvi usmažíme volské oko. Opečenou tortillu natřeme rančerskou omáčkou, poklademe fazolemi a rozmačkaným avokádem. Přiklopíme druhou tortillou. Namažeme ji opět rančerskou omáčkou, dáme na ni fazole, avokádo a volské oko. Celé zakápneme zakysanou smetanou a posypeme čerstvým korianderm.

Ohodnoťte recept