Thajské kuře s kešu ořechy

Autor: Avokádo
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Dušení

Tipy k dochucení

Thajské kuře s kešu ořechy

Autor: Avokádo

Suroviny

kuřecí prso 1
červená cibule
voda 300 ml
jasmínová rýže
sezamový olej 20 ml
brokolice 1
thajská chilli pasta 1 lžička
pražené kešu ořechy hrst
ústřicová omáčka 1 lžíce
sojové klíčky
červené papriky
Zázvor mletý Avokádo 1 lžička

Kuřecí prso nakrájené na nudličky osmažíme společně s na kostky nakrájenou cibulí a paprikou. Chvíli osmažíme a přidáme brokolici a chilli pastu. Vše podlijeme vodou a dusíme 5 minut. Přidáme opečené kešu ořechu, ústřicovou omáčku, sojové klíčky, nakrájenou jarní cibulku, dochutíme sušeným zázvorem a vše promícháme a ještě chvíli necháme podusit.

 Podáváme s kopečkem jasmínové rýže.

Ohodnoťte recept