Rybí polévka

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: 45 min
Náročnost:
Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Vánoce
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Rybí polévka

Autor: Avokádo
Rybí polévka patří k českým vánočním pokrmům s nejdelší tradicí.

Suroviny

rybí ořezy (hlava, kosti) 500 g
petžel 1
máslo 20 g
cibule 1
voda 2 l
hladká mouka 20 g
mrkev 1
bobkový list Avokádo 2 lístky
nové koření celé Avokádo 4 kuličky
celer 1
sůl, pepř dle chuti

Nejprve si připravíme rybí vývar. Odřezky dáme vařit do litru vody společně s kouskem mrkve, petržele a celeru. Přidáme nové koření, bobkový list a pořádně osolíme. Rybí vývar se vaří krátce. Stačí nám 30 minut. Poté vývar zcedíme a vybereme z něj pěkné maso, které dáme do polévky.

Kořenovou zeleninu nakrájíme na drobné kostičky, jak máme v polévce rádi. Najemno nakrájenou cibulku zpěníme na másle a přidáme nakrájenou zeleninu. Chvíli vše smažíme, poté zaprášíme troškou mouky, opražíme a zalijeme zbylou vodou. Povaříme a po chvíli přidáme rybí vývar. Znovu povaříme, případně ještě osolíme a opepříme podle chuti.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural