Rybí polévka

Autor: Avokádo
Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Vánoce
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Rybí polévka

Autor: Avokádo

Suroviny

rybí ořezy (hlava, kosti) 500 g
petžel 1
máslo 20 g
cibule 1
voda 2 l
hladká mouka 20 g
mrkev 1
Bobkový list Avokádo 2 lístky
Nové koření celé Avokádo 4 kuličky
celer 1
sůl, pepř dle chuti

Nejprve si připravíme rybí vývar. Odřezky dáme vařit do litru vody společně s kouskem, mrkve, petržele, celeru. Přidáme nové koření, bobkový list a pořádku osolíme. Rybí vývar se vaří krátce. Stačí nám 30 minut. Poté vývar zcedím. Vybereme pěkné maso z vývaru do polívky.

 Teď se dáme na polívku. Nejprve si kořenovou zeleninu nakrájíme na drobné kostičky, jak máme do polívky rádi. Najemno nakrájenou cibulku zpěníme na másle a přidáme nakrájenou zeleninu. Chvíli vše opražíme a posypeme troškou mouky. Chvilku povaříme a přidáme rybí vývar. Povaříme a případně ještě osolíme, opepříme podle chuti.

Ohodnoťte recept