Exotické kachní prsíčka v pepři s mangovým chutney

Autor: Avokádo
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Párty
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Exotické kachní prsíčka v pepři s mangovým chutney

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

Alpská sůl s jódem Avokádo
malá kachní prsa 4
Pepř černý mletý Avokádo 1 lžička koření
Marináda Orientální se zázvorem Avokádo 1 balení

Mangový chutney

Zázvor mletý Avokádo lžičky koření
čerstvá máta několik snítek
cukr 1 lžíce
mango 1
šťáva z 1 limetky
voda 100 ml
chilli paprička 1

Omytá a očištěná prsa naložíme do marinády. Po dvou hodinách prsa vyjmeme z marinády a necháme okapat, poté nařízneme kůži, posypeme v hmoždíři drceným pepřem a osolíme. Takto připravenou kachnu smažíme po obou stranách na grilovací pánvi, pak pečeme při 180 °C asi 10 minut.

V hrnci uvaříme vodu s cukrem a limetkovou šťávou. Když dosáhne konzistence sirupu, přidáme nakrájené mango a dusíme několik minut. Před koncem vaření přidáme nasekanou mátu a trochu zázvoru.

Horké maso nakrájíme na plátky a podáváme s mangovým chutney

Ohodnoťte recept