Smažené podkovy z kapra s hořčičnou omáčkou

Autor: Avokádo
Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Vánoce
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Smažené podkovy z kapra s hořčičnou omáčkou

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

kořenící směs Ryby Avokádo 1 balení
olivový olej 1 lžíce
kořenící směs Perník Avokádo 1 balení
med 4 lžíce
olivový olej na smažení
mouka 100 g
Hořčice ruská Avokádo 1 sklenice
kapří podkovy 4
sůl, pepř (dle chuti)

Umyté kapří podkovy umyjeme a posypeme kořením na ryby, necháme uležet 30 minut v lednici. Pak připravíme omáčku: do misky dáme hořčici, med, olivový olej, půl balení perníkového koření, sůl a pepř podle chuti. Důkladně promícháme a necháme odležet. Naloženého kapra obalíme v mouce a smažíme v rozpáleném oleji. Olej necháme okapat a podáváme. Servírujeme s hořčičnou omáčkou.

Ohodnoťte recept