Smažený kapr s hořčičnou omáčkou

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 min
Náročnost:
Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Vánoce
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Smažený kapr s hořčičnou omáčkou

Autor: Avokádo
Tradiční smažený kapr trochu netradičně.

Suroviny

kořenicí směs Ryby Avokádo 1 balení
olivový olej 1 lžíce
kořenicí směs Perník Avokádo 1 balení
med 4 lžíce
olivový olej na smažení
mouka 100 g
hořčice ruská Avokádo 1 sklenice
kapří podkovy 4
sůl, pepř (dle chuti)

Umyté kapří podkovy umyjeme a posypeme kořením na ryby, poté necháme uležet 30 minut v lednici. Připravíme si omáčku: do misky dáme hořčici, med, olivový olej, půl balení perníkového koření, sůl a pepř podle chuti. Důkladně promícháme a necháme odležet.

Naloženého kapra obalíme v mouce a smažíme v rozpáleném oleji. Necháme okapat a servírujeme s hořčičnou omáčkou.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural