Pikantní kuřecí karbanátky

Autor: Avokádo
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Pikantní kuřecí karbanátky

Autor: Avokádo

Suroviny

papriky 1
kuřecí prso 1
sezamový olej
čerstvý koriandr
kořenící směs Kari indické Avokádo 1 lžička
červená curry pasta 1 lžička
limetové listy 4
zázvor 1 cm
stroužky 3 stroužky
olej na smažení

Všechny ingredience nakrájíme na co nejmenší kousky a dáme do mixéru. Vše rozmixujeme na hladkou kaši. Z hmoty tvarujeme pomocí velké lžíce a dlaně karbanátky. Na pánvi rozpálíme olej. Karbanátky smažíme na každé straně 4 minuty. Hotové karbanátky necháme okapat na ubrousku, abychom je zbavily přebytečného tuku. Servírujeme zakápnuté sladkou chilli omáčkou a posypané čerstvým koriandrem.

Ohodnoťte recept