Pikantní kuřecí karbanátky

Autor: Avokádo
Počet porcí: 1
Doba přípravy: 30 min
Náročnost:
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Pikantní kuřecí karbanátky

Autor: Avokádo
Pikantní kuřecí karbanátek může být skvělá chuťovka, lehká večeře, oběd servírovaný s čerstvým salátem nebo brambory, variací je mnoho.

Suroviny

papriky 1
kuřecí prso 1
sezamový olej
čerstvý koriandr
kořenicí směs Kari indické Avokádo 1 lžička
červená curry pasta 1 lžička
limetové listy 4
zázvor 1 cm
stroužky 3 stroužky
olej na smažení

Všechny ingredience nakrájíme na co nejmenší kousky a dáme do mixéru. Vše rozmělníme na hladkou kaši, ze které tvarujeme pomocí velké lžíce a dlaně karbanátky. Na pánvi rozpálíme olej a karbanátky na něm smažíme z každé strany 4 minuty.

Hotové je necháme okapat na ubrousku, abychom je zbavili přebytečného tuku.

Servírujeme zakápnuté sladkou chilli omáčkou a posypané čerstvým koriandrem.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural