Pikantní kuřecí karbanátky
Pikantní kuřecí karbanátek může být skvělá chuťovka, lehká večeře, oběd servírovaný s čerstvým salátem nebo brambory, variací je mnoho.
Suroviny
papriky
1
ks
kuřecí prso
1
ks
sezamový olej
několik lžic
koriandr čerstvý
hrst
kořenicí směs Kari indické Avokádo
1
lžička
červená curry pasta
1
lžička
limetové listy
4
ks
zázvor
1
cm
česnek
3
stroužky
olej na smažení
podle chuti
Všechny ingredience nakrájíme na co nejmenší kousky a dáme do mixéru. Vše rozmělníme na hladkou kaši, ze které tvarujeme pomocí velké lžíce a dlaně karbanátky. Na pánvi rozpálíme olej a karbanátky na něm smažíme z každé strany 4 minuty.
Hotové je necháme okapat na ubrousku, abychom je zbavili přebytečného tuku.
Servírujeme zakápnuté sladkou chilli omáčkou a posypané čerstvým koriandrem.