Vánoční pečená šunka

Autor: Avokádo
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 30 min
Náročnost:
Druh jídla: Vepřové maso
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Vánoce
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Vánoční pečená šunka

Autor: Avokádo
Šunku marinujte nejlépe přes noc, ať ji dokonale prostoupí chuť koření.

Suroviny

rozmarýn snítky
vepřová šunka vcelku 600 g
mořská sůl Mlýnek Avokádo

Marináda

olivový olej 80 ml
tymián Avokádo 1 lžičky
mořská sůl Mlýnek Avokádo
rozmarýn Avokádo 1 lžička
pepř barevný Mlýnek Avokádo
česnek 3 stroužky
cibule 2

Šunku zavážemě provázkem, aby při pečení nedošlo k rozpadnutí. Na marinádu si smícháme všechny ingredience, šunku v ní pořádně obalíme a necháme ji přes noc marinovat v chladu.

Šunku i s marinádou dáme do pekáče a pečene 1,5 hodiny na 180 °C. Doba pečení záleží na velikosti masa. Upečená šunka by měla být zvenku dozlatova a uprostřed pěkně šťavnatá.

Podáváme s pečenými brambory. Ale můžeme připravit i na studeno do sendviče.

K pečené šunce se také skvěle hodí křen.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural