Vánoční pečená šunka

Autor: Avokádo
Druh jídla: Vepřové maso
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Vánoce
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Vánoční pečená šunka

Autor: Avokádo

Suroviny

rozmarýn snítky
vepřová šunka vcelku 600 g
Mořská sůl Mlýnek Avokádo

Marináda

olivový olej 80 ml
Tymián Avokádo 1 lžičky
Mořská sůl Mlýnek Avokádo
Rozmarýn Avokádo 1 lžička
Pepř barevný Mlýnek Avokádo
česnek 3 stroužky
cibule 2

Šunku zavážemě provázkem, aby při pečení nedošlo k rozpadnutí. Na marinádu si smícháme všechny ingredience, šunku v ní pořádně obalíme a necháme ji přes noc marinovat v chladu.

Šunku i s marinádou dáme do pekáče a pečene 1,5 hodina na teplotu 180 °C. Doba pečení záleží na velikosti šunky. Upečená šunka by měla být zvenku dozlatova a uprostřed pěkně šťavnatá.

Podáváme s pečenými brambory. Ale můžeme připravit i na studeno do sendviče.

K pečené šunce se skvěle hodí křen.

Ohodnoťte recept