Losos na pomerančích

Autor: Avokádo
Počet porcí: 3
Doba přípravy: 30 min
Náročnost:
Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Vánoce
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Losos na pomerančích

Autor: Avokádo
Kdo nemá rád kapra, může si připravit lososa. Připravený v pomerančové marinádě získá další rozměr.

Marináda

brusinková šťáva
pomeranč 1
med 2 lžíce
hřebíček celý Avokádo 3 kusy
pepř černý mletý Avokádo 1 lžičky
paprika sladká mletá Avokádo 1 lžička

Losos

filet z lososa 450 g

Lososa opláchneme a naporcujeme na 3 kousky.

Pomeranč důkladně omyjeme a rozpůlíme. Polovinu nakrájíme na kolečka, z druhé půlky vymačkáme šťávu.

Připravíme marinádu: Pomerančovou šťávu promícháme s medem a s kořením. Lososa vložíme do zapékací misky, nalijeme na něj marinádu a jemně vmasírujeme do masa. Dáme na půl hodiny do chladničky.

Troubu předehřejte na 200 °C a lososa pečeme 20 minut. Ozdobíme plátky pomeranče.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural