Filet z lososa pečený v pomerančové pikantní marinádě

Autor: Avokádo
Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Vánoce
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Filet z lososa pečený v pomerančové pikantní marinádě

Autor: Avokádo

Marináda

brusinková šťáva
pomeranč 1
med 2 lžíce
Hřebíček celý Avokádo 3 kusy
Pepř černý mletý Avokádo 1 lžičky
Paprika sladká mletá Avokádo 1 lžička

Losos

filet z lososa 450 g

Lososa opláchneme a naporcujeme na 3 kousky.

Pomeranč důkladně omyjeme a rozpůlíme. Polovinu nakrájíme na kolečka, z druhé půlky vymačkáme šťávu.

Připravíme marinádu: Pomerančovou šťávu promíchejte medem a kořením. Lososa vložíme do zapékací misky, nalijeme na něj marinádu a jemně vmasírujeme do lososa. Misku dáme s lososem na půl hodiny do chladničky.

 Troubu předehřejte na 200 °C.  Vložíme misku s lososem a pečeme 20 minut. Ozdobíme plátky pomeranče.

Ohodnoťte recept