Sněhové koule anebo domácí lanýže

Autor: Avokádo
Druh jídla: Dezerty a moučníky
Příležitost: Vánoce
Sezóna: Vánoce
Způsob přípravy: Bez vaření

Tipy k dochucení

Sněhové koule anebo domácí lanýže

Autor: Avokádo

Lanýže

moučkový cukr 100 g
hořká čokoláda 40 g
změklé máslo 110 g
mléčná čokoláda 40 g
kořenící směs Perník Avokádo
Skořice mletá Avokádo
Chilli mleté Avokádo

Na obalování

kvalitní kakao
moučkový cukr

Ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu. Do čokolády můžeme podle chuti přidat chilli, skořiči či perníkové koření.

Máslo nakrájíme na malé kostičky.  Máslo smícháme s cukrem a promícháme na homogenní hmotu. Pak pomalu promícháme se schladlou rozpuštěnou čokoládou. Vložíme do chladničky asi na 2 hodiny, aby hmota ztuhla.

Formujeme kužele nebo kuličky a vložíme opět zpět do chladničky. Po půl hodině vytáhneme z ledničky a obalujeme. Můžeme obalit v kakau nebo v moučkovém cukru, které ještě ochutíme vanikou.

 TIP: Lanýže budou skvělým jedlím dárkem pro vaše přátele. Lanýže dejte pro průhledného sáčku, zavažte stužkou a darujte.

Ohodnoťte recept