Čokoládový mousse

Autor: Avokádo
Druh jídla: Dezerty a moučníky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Chlazení, mražení

Tipy k dochucení

Čokoládový mousse

Autor: Avokádo

Čokoládová pěny

hořká čokoláda 150 g
cukr 30 g
máslo 25 g
Chilli mleté Avokádo špetka
žloutky 2
smetana (30%) 150 ml
bílky 2

Mandlový posyp

mleté mandle 100 g
kakao 40 g
cukr 100 g
máslo 50 g
hladká mouka 70 g

Ve vodní lázni necháme rozpustit čokoládu, máslo a cukr. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu. Smetanu vyšleháme do tuhé šlehačky. Do čokoládové směsi vmícháme špetku chilli a 2 žloutky, promícháme. Do směsi opatrně zamícháme šlehačku a sníh. Čokoládovou směs nalijeme do připravených mističek. Mističky dáme do chladničky a necháme hodinu odpočinout.

Připravíme si mandlový posyp. Mleté mandle smícháme s cukrem, moukou, kakaem a rozpuštěným máslem. Promícháme a nasypeme do pekáčku vyloženého pečícím papírem. Pečeme 15 minut při 160 °C.

 Ztuhlou čokoládovou pěnu posypeme mandlovým posypem, ozdobíme snítkem čerstvé máty a podáváme.

Ohodnoťte recept