Krémová květáková polévka

Autor: Avokádo
Druh jídla: Polévky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Krémová květáková polévka

Autor: Avokádo

Suroviny

voda 2 l
olej 1 lžíce
mladý celer 1
mladá petrželka 1
mladý pórek 1
čerstvá petrželová nať hrst
opečená cibule 1
květák 1
kokosové mléko 1 balení
Kurkuma Avokádo 1 lžička
Himálajská sůl Avokádo
Pepř barevný celý Mlýnek Avokádo

Květák rozdělíme na menší kousky, dáme do pekáčku. Přidáme 1 čajovou lžičku kurkumy, 1 lžičku oleje a pečeme v troubě asi 15 minut při 180 °C.

Mezitím připravíme vývar. Do hrnce dáme celer, petrželku, porek, pečenou cibuli, mrkev, zelenou petrželku, posolíme, opepříme. Zalejeme vodou a vaříme 20 minut.

Když je vývar hotový, vyndáme zeleninu kromě mrkve. Přidáme pečený květák (část si necháme). Zalijeme kokosovým mlékem. Povaříme a rozmixujeme na hladkou polévku.  Polévku podáváme s kousky pečeného květáku a posypané klíčky.

Ohodnoťte recept