Fish and chips

Fish and chips
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 1 h
Náročnost: 1
Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Fish and chips

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 370
Zkuste britskou klasiku pouličních fast foodů. Ale hezky doma, z kvalitních surovin.

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva 2 lžičky
mořská sůl s jodem v mlýnku Avokádo podle chuti
paprika sladká mletá Avokádo 1 lžička
hladká mouka 250 g
hladká mouka na obalování podle chuti
treska 600 g
petrželka čerstvá hrst
studené pivo 300 ml
pepř barevný celý v mlýnku Avokádo podle chuti
nákladané cornichons Avokádo několik

Tatarská omáčka

okurky sterilované 2 ks
kopr podle chuti
citrón 1 čtvrtka
cibule 1 ks
kapary 1 lžíce
majonéza 100 ml
cibulka jarní 2 ks

Na tatarku v míse smícháme najemno nakrájené okurky, cibuli, jarní cibulku a jemně nasekaný kopr a kapary. Zakápneme citronovou šťávou. Vmícháme majonézu. Podle chuti osolíme a opepříme, pořádně promícháme a dáme vychladit do lednice.

Těstíčko si připravíme tak, že mouku smícháme s lžičkou mleté papriky, osolíme, opepříme, vlijeme vychlazené pivo a přidáme kypřicí práček. Vymícháme v hladké těstíčko.

Filet z tresky obalíme v mouce, v těstíčku a smažíme na pořádně rozehřátém oleji dozlatova.

Podáváme posypané čerstvou petrželkou s hranolkami a domácí tatarkou.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural