Fish and chips

Autor: Avokádo
Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Fish and chips

Autor: Avokádo

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva 2 lžičky
sůl, pepř dle chuti
Paprika sladká mletá Avokádo 1 lžička
hladká mouka 250 g
hladká mouka na obalování
treska 600 g
čerstvá petrželka
studené pivo 300 ml

Tatarská omáčka

sterilované okurky 2
kopr
citron 1 čtvrtka
cibule 1
kapary 1 lžíce
majonéza 100 ml
jarní cibulka 2

Na tatarku v míse smícháme najemno nakrájené okurky, cibuli, jarní cibulku a jemně nasekaný kopr a kapary. Zakápneme citronovou šťávou. Vmícháme majonézu. Podle chuti osolíme a opepříme, pořádně promícháme a dáme vychladit do lednice.

Těstíčko si připravíme tak, že mouku smícháme s lžičkou mleté papriky, osolíme, opepříme, vlijeme vychlazené pivo a přidáme  kypřicí práček. Vymícháme v hladké těstíčko.

Filet tresky obalíme v mouce, v těstíčku a smažíme v oleji rozhřátém na 180 °C. Smažíme dozlatova.

Podáváme posypané čerstvou petrželkou s hranolkami a domácí tatarkou.

Ohodnoťte recept