Dušené krůtí paličky s houbami

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 min
Náročnost:
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Dušení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Dušené krůtí paličky s houbami

Autor: Avokádo ID receptu: 37
Dušené krůtí maso s houbami je dokonalým kulinářský zážitkem nejen během houbařské sezóny.

Suroviny

krůtí paličky nakrájené na malé kousky 8 ks
očištěné hřiby 100 g
očištěné lišky 100 g
česnek nakrájený na plátky 4 stroužky
slepičí vývar 100 ml
uzená slanina nakrájená na nudličky 100 g
pepř černý celý Avokádo
tymián Avokádo
marináda Bylinková Avokádo 1 balení
bobkový list Avokádo
olivový olej 100 ml
med 2 lžíce
nakrájená cibule 1 ks
cherry rajčátka 10 ks
alpská sůl s jódem Avokádo
červené víno 200 ml

Krůtí paličky vykostíme, maso nakrájíme na malé kousky a naložíme do marinády.

V hrnci osmažíme slaninu s olivovým olejem, cibulí, česnekem, liškami a houbami. Poté přidáme naložené maso. Když se zčervená zalijeme je vínem a vývarem, přidáme bobkový list a dusíme doměkka.

Před koncem vaření přidáme med a cherry rajčátky a vše dochutíme tymiánem a rozdrceným pepřem.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural