Dušené krůtí paličky s houbami
Autor: Avokádo
ID receptu: 37
Dušené krůtí maso s houbami je dokonalým kulinářský zážitkem nejen během houbařské sezóny.
Suroviny
krůtí paličky nakrájené na malé kousky
8
ks
očištěné hřiby
100
g
očištěné lišky
100
g
česnek nakrájený na plátky
4
stroužky
slepičí vývar
100
ml
uzená slanina nakrájená na nudličky
100
g
pepř černý celý Avokádo
tymián Avokádo
marináda Bylinková Avokádo
1
balení
bobkový list Avokádo
olivový olej
100
ml
med
2
lžíce
nakrájená cibule
1
ks
cherry rajčátka
10
ks
alpská sůl s jódem Avokádo
červené víno
200
ml
Krůtí paličky vykostíme, maso nakrájíme na malé kousky a naložíme do marinády.
V hrnci osmažíme slaninu s olivovým olejem, cibulí, česnekem, liškami a houbami. Poté přidáme naložené maso. Když se zčervená zalijeme je vínem a vývarem, přidáme bobkový list a dusíme doměkka.
Před koncem vaření přidáme med a cherry rajčátky a vše dochutíme tymiánem a rozdrceným pepřem.