Dušené krůtí paličky s houbami

Autor: Avokádo
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Dušené krůtí paličky s houbami

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby

krůtí paličky nakrájené na malé kousky 8
očištěné hřiby 100 g
očištěné lišky 100 g
česnek nakrájený na plátky 4 stroužky
slepičí vývar 100 ml
uzená slanina nakrájená na nudličky 100 g
Pepř černý celý Avokádo
Tymián Avokádo
Marináda Bylinková Avokádo 1 balení
Bobkový list Avokádo
olivový olej 100 ml
med 2 lžíce
nakrájená cibule 1
cherry rajčátka 10
Alpská sůl s jódem Avokádo
červené víno 200 ml

Krůtí paličky vykostíme, maso nakrájíme na malé kousky a naložíme do marinády.

V hrnci osmažíme slaninu s olivovým olejem, cibulí, česnekem, liškami a houbami. Poté přidáme naložené maso. Když se zčervená zalijeme je vínem a vývarem, přidáme bobkový list a dusíme doměkka.

Před koncem vaření přidáme med a cherry rajčátky a vše dochutíme tymiánem a rozdrceným pepřem.

Ohodnoťte recept