Troubu předehřejeme na teplotu 200 °C. Krevety očistíme a osušíme. Přiravíme marinádu z olivového oleje, papriky, čerstvě namletého pepře a soli. Krevety v marinádě promícháme a necháme vychladit v lednici.
Vývar ohřejeme v hrnci na nízké teplotě.
Máslo rozpustíme v pánvi, přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Smažíme 2 až 3 minuty, dokud nezesklovatí. Přidáme rýži a dobře promícháme (1-2 minuty). Podlijeme bílým vínem a mícháme, dokud se alkohol neodpaří.
Přidáváme teplý vývar a občas promícháme. Vývar přidáváme postupně až se úplně vyvaří všechna tekutina. Přidání vývaru by mělo trvat asi 15-18 minut. Risotto je připraveno, když je rýže dostatečně měkká. Risotto by mělo mít konzistenci husté kaše.
Než se nám rissoto úplně dovaří, dáme na 5 minut krevety po předehřáté trouby. Pečeme, dokud krevety nezrůžoví.
Do hotového rissota přidáme parmezán a lžíci italských bylinek. Smícháme a případně dochutíme solí a pepřem. Krevetami zdobíme vrch risotta.