Italské risotto s krevetami

Autor: Avokádo
Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Italské risotto s krevetami

Autor: Avokádo

Suroviny

namačkané stroužky česneku 4
rýže arborio 2 šálky
velké krevety 1 kg
Italské bylinky Avokádo 1 lžíce
sůl, pepř dle chuti
drůbeží vývar 2 l
čerstvě nastrouhaný parmazán 1 šálku
olivový olej 1 lžíce
Paprika sladká mletá Avokádo 1 lžičky
máslo 2 lžíce
jemně nasekaná malá cibule 1
bílé víno 150 ml

Troubu předehřejeme na teplotu 200 °C. Krevety očistíme a osušíme. Přiravíme marinádu z olivového oleje, papriky, čerstvě namletého pepře a soli. Krevety v marinády promícháme a necháme vychladit v lednici.

Vývar ohřejeme v hrnci na nízké teplotě.

Máslo rozpustíme v pánvi. Přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Smažíme 2 až 3 minuty dokud nezesklovatí. Přidáme rýži a dobře promícháme (1-2 minuty). Přidejte bílé víno a mícháme dokud se alkohol neodpaří.

Přidáváme teplý vývar a občas promícháme. Vývar přidáváme postupně až se úplně vyvaří všechna tekutina. Přidání vývaru by mělo trvat asi 15-18 minut. Risotto je připraveno, když je rýže dostatečně měkká. Risotto by mělo mít konzistenci husté kaše.

Než se nám rissoto úplně dovaří dáme na 5 minut krevety po předehřáté trouby.  Pečeme dokud krevety nezrůžový.

 Do hotového rissoto přidáme parmezán lžíci italských bylinek. Smícháme a případně dochutíme solí a pepřem. Krevetu servírujeme navrch risotta.

Ohodnoťte recept