Italské risotto s krevetami

Italské risotto s krevetami
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 1 h
Náročnost: 2
Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Italské risotto s krevetami

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 367
Vyzkoušejte pravé italské risotto. Je krémové, lahodné a spolu s krevetami dokonalé.

Suroviny

rozmačkané stroužky česneku 4 ks
rýže arborio 2 šálky
na kostičky nakrájený toastový chléb 1 kg
italské bylinky Avokádo 1 lžíce
mořská sůl s jodem v mlýnku Avokádo podle chuti
vývar drůbeží 2 l
čerstvě nastrouhaný parmazán 1 šálku
olej olivový 1 lžíce
paprika sladká mletá Avokádo ½ lžičky
máslo 2 lžíce
jemně nasekaná malá cibule 1 ks
víno bílé 150 ml
pepř barevný celý v mlýnku Avokádo podle chuti

Troubu předehřejeme na teplotu 200 °C. Krevety očistíme a osušíme. Přiravíme marinádu z olivového oleje, papriky, čerstvě namletého pepře a soli. Krevety v marinádě promícháme a necháme vychladit v lednici.

Vývar ohřejeme v hrnci na nízké teplotě.

Máslo rozpustíme v pánvi, přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Smažíme 2 až 3 minuty, dokud nezesklovatí. Přidáme rýži a dobře promícháme (1-2 minuty). Podlijeme bílým vínem a mícháme, dokud se alkohol neodpaří.

Přidáváme teplý vývar a občas promícháme. Vývar přidáváme postupně až se úplně vyvaří všechna tekutina. Přidání vývaru by mělo trvat asi 15-18 minut. Risotto je připraveno, když je rýže dostatečně měkká. Risotto by mělo mít konzistenci husté kaše.

Než se nám rissoto úplně dovaří, dáme na 5 minut krevety po předehřáté trouby. Pečeme, dokud krevety nezrůžoví.

Do hotového rissota přidáme parmezán a lžíci italských bylinek. Smícháme a případně dochutíme solí a pepřem. Krevetami zdobíme vrch risotta.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural