Zvěřinové ragú na červeném víně

Autor: Avokádo
Druh jídla: Zvěřina a králičí maso
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Podzim
Způsob přípravy: Dušení

Tipy k dochucení

Zvěřinové ragú na červeném víně

Autor: Avokádo

Suroviny

Hřebíček celý Avokádo 3 kusy
Zázvor mletý Avokádo 2 lžičky
Tymián Avokádo 1 lžička
olej 2 lžíce
červené víno 200 ml
cukr 1 lžíce
cibule 1
švestková povidla 1 lžíce
nastrouhaný čerstvý zázvor 1 lžička
celer 1
sůl, pepř dle chuti
brusinková zavařenina 2 lžíce
malá mrkev 1
perník na strouhání 40 g
malé hříbky 300 g
citron (šťáva) 1
voda 750 ml
srnčí plec nebo kýta 600 g

Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Maso nakrájíme na kostky.

Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje a dáme smažit maso. Když se maso zatáhne, vyndáme jej a přendáme do misky. Na výpeku osmažíme hříbky.

Do hrnce nalijeme 750 ml vodu a posolíme. Přidáme osmažené maso a zahustíme nastrouhaným perníke, ochutíme zázvorem.  Vaříme 40 minut..

Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje. Přidejte nakrájenou zeleninu (mrkev a celer), několik minut restujeme a zasypeme cukrem. Když cukr začne karamelizovat, přidáme najemno nakrájenou cibuli a smažíme do zezlátnutí.

Zeleninu přidáme do hrnce a masem, přidáme tymián, houby. Zalijeme červeným vínem a lehce dochutíme citronovou šťávou. Vaříme 2 hodiny za občasného míchání.  Pokud bude potřeba přidáme vodu. Ke konci vaření přidáme švestkové povidla a brusinkovou zavařeninu. Krátce povaříme a případně dochutíme solí a pepřem.

 Podáváme s nočky.

Ohodnoťte recept