Paštika z divočiny s jablečným chutney

Autor: Avokádo
Druh jídla: Zvěřina a králičí maso
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Paštika z divočiny s jablečným chutney

Autor: Avokádo

Suroviny

máslo 100 g
cibule 1
červené víno 200 ml
Alpská sůl s jódem Avokádo
sádlo 1 lžíce
voda 200 ml
Muškatový ořech mletý Avokádo 1 lžičky
zvěřinový ořez 400 g
kořenící směs Divočina Avokádo 1 balení
Tymián Avokádo 1 lžičky
Pepř barevný celý Avokádo
vepřový bůček 200 g
vepřové játra 200 g
čerstvý tymián pár větviček

Jablečné chutney

nastrouhaná jablka 3
chilli papričky 1
čerstvý zázvor 2 cm
cukr 2 lžíce
portské víno 100 ml
voda 3 lžíce
Hřebíček celý Avokádo 3 kusy

Vepřové sádlo si rozpustíme na hlubší pánvi, přidáme cibuli, směs koření a lehce orestujeme. Očištěné a odblaněné maso osolíme a opepříme. Vše podlijeme vodou a dusíme doměkka. Až maso změkne přilijeme červené víno a na jemno nakrájená játra. Vše ještě jednou krátce podusíme. Směs rozmixujeme a naplníme jej do skleniček.

Máslo rozpustíme, přidáme do něj sušený a lístečky čerstvého tymiánu. Tymiánovým máslem zalijeme skleničky naplněné paštikou a navrch posypeme kuličkami pepře.

Paštiku necháme ztuhnout v ledniččce 2-3 hodiny.

Paštiku servírujem s jablečným chutney. Na jablečné chutney v kastrůlku přivedeme vodu k varu a přidáme cukr, za stálého mícháme připravíme řídký karamel. Do karamelu přidáme nastrouhaná jablka, najemno nastrouhaný zázvor, drobně nakrájenou chilli papričku, skořici a nadrcené hřebíčky. Vše zalijeme portským vínem. Necháme odvařit do požadované konzistence.

Ohodnoťte recept