Indické kari s mangem

Indické kari s mangem
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 min
Náročnost: 1
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Indické kari s mangem

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 362
Exotické indické kari s mangem je dokonalá souhra sladké a palčivé chuti, krásných barev a lákavích vůní.

Suroviny

limeta 1 ks
pepř barevný celý v mlýnku Avokádo podle chuti
mořská sůl s jodem v mlýnku Avokádo podle chuti
koriandr hrst
kořenicí směs Kari indické Avokádo 4 lžíce
mléko kokosové 400 ml
čerstvá červená chilli paprička 1 ks
česnek 2 stroužky
mango 1 ks
cibule 1 ks
kuřecí prsa 1 kg
olej 3 lžíce
cukr podle chuti

V hluboké pánvi rozpalíme olej. Za občasného míchání na něm zpěníme cibuli a orestujeme maso. Přidáme najemno nasekanou citronovou trávu, nadrobno nasekanou chilli papričku bez semínek, zázvor a česnek nakrájené na tenké plátky. Krátce restujeme, zasypeme kořenící směsí a promícháme. Zalejeme kokosovým mlékem a vaříme zakryté pokličkou na mírném plameni asi 10 minut.

Nakonec přidáme mango a chvilku povaříme. Kari dochutíme limetovou šťávou, solí a pepřem.

Servírujeme posypané čerstvou koriandrovou natí, s rýží nebo indickým chlebem.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural