Indické kari s mangem

Autor: Avokádo
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Indické kari s mangem

Autor: Avokádo

Suroviny

limeta 1
sůl, pepř dle chuti
čerstvý zázvor kousek
koriandr hrst
kořenící směs Kari indické Avokádo 4 lžíce
kokosové mléko 400 ml
čerstvá červená chilli paprička 1
česnek 2 stroužky
mango 1
cibule 1
kuřecí prsa 1 kg
olej 3 lžíce

V hluboké pánvi rozpalte olej. Za občasného míchání na něm zpěňte cibuli a orestujte maso. Přidejte k ní najemno nasekanou citronovou trávu, nadrobno nasekanou chilli papričku bez semínek , zázvor a česnek nakrájené na tenké plátky. Krátce restujeme, zasypeme směsí na Kari a promícháme. Zalejeme kokosovým mlékem a vaříme zakryté pokličkou na mírném plameni asi 10 minut. Nakonec přidáme mango a chvilku povaříme. Kari dochutíme limetovou šťávou, solí a pepřem. Servírujeme posypané čerstvou koriandrovou natí s rýží nebo indickým chlebem.

Ohodnoťte recept