Miniquiche s hříbky

Autor: Avokádo
Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Párty
Sezóna: Podzim
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Miniquiche s hříbky

Autor: Avokádo

Těsto

hladká mouka 200 g
žloutek 1
máslo 120 g
Alpská sůl s jódem Avokádo 1 lžička

Houbová náplň

olej 4 lžic
vejce 2
kořenící směs Houbové koření Avokádo 2 lžičky
Kmín mletý Avokádo 1 lžičky
Petrželová nať Avokádo 2 lžičky
lesní hřiby 250 g
tvrdý sýr 80 g
zakysaná smetana 250 g

 Mouku vymícháme se solí, máslem a žloutkem na hladké těsto. Těsto zabalíme do fólie a necháme odležet v lednici.

Troubu předehřejeme na 200 °C. Formičky vymažeme máslem.

Houby očistíme a nakrájíme na půlcentimetrové plátky a okořeníme Houbovým kořením a kmínem a osmažíme na oleji.

Zakysanou smetanu rozšleháme s vejcem, vmícháme sýr, petržel a osolíme. Těsto rozdělíme na 4 díly, rozválíme na placky a vtlačíme do připravených formiček, propícháme vidličkou a pečeme na spodní mřížce 10-15 minut. Houby rozložíme na předpečené těsto, pár si necháme na ozdobu.

Na ně rozetřeme smetanovou směs a poklademe zbylými houbami. Pečeme na spodní mřížce asi 15-20 minut, necháme chvíli vychladnout, posypeme zbylou pažitkou a teplé podáváme.

Ohodnoťte recept