Nejprve si připravíme brusinkové želé. Namočíme želatinu ve studené vodě. Mezitím povaříme portské s tymiánem, scedíme a v horké tekutině rozpustíme vymačkanou želatinu. Přidáme brusinkovou šťávu, vše přelijeme do ploché nádoby a necháme vychladnout a odležet v chladničce
Mléko smícháme s droždím a cukrem a necháme vzejít kvásek. Mouku a sůl prosejeme do mísy, ve středu vytvoříme důlek, nalijeme kvásek, posypeme moukou, přikryjeme a necháme 15 minut odležet na teplém místě. Přidáme máslo, vejce a brusinky. Zaděláme nelepivé těsto, zakryjeme a necháme 40-60 minut kynout. Těsto krátce prohněteme a necháme ještě 20 minut odležet. Vykynuté těsto rozdělíme na 20 kousků. Z 16 kousků vytvoříme vláčné kuličky. Formičky pomažeme máslem. Do každé dáme jednou kuličku. Zbývající 4 kousky těsta rozdělíme vždy na čtyři části, ze kterých vytvarujeme menší kuličky. V těch větších uděláme hluboké důlky, vložíme menší kuličky a lehce stiskneme. Žloutek rozšleháme se dvěma lžícemi vody. Takto připravenou hmotou pomažeme briošky a pečeme 20-25 minut při 180 °C.
Z vychladlých briošek uřízneme vrcholky a každou briošku naplníme čtvrtinou paštiky z husích jater. Podáváme s hrubě nakrájeným želé.